lördag 7 februari 2015

Var Klågerups befolkning hänger en fredagskväll

Standardsvaret när man ringer och beställer pizza brukar vara "timinoter", eller hur? Någon enstaka gång tar de i, eftersom de har massvis med beställningar och det är lönevecka och så där, och svarar "enkvoarrt" nästan lite urskuldande.

Så när de, som igår, först inte lyfter telefonluren förrän efter tjugo signaler eller så, och sedan säger att det kommer att ta en halvtimme...då anar man att trycket på den lilla pizzerian är hårdare än någonsin.

Jodå. När vi, efter en halvtimme, kom dit syntes det redan utifrån att stället var smockfullt med väntande människor. Glasdörren in var helt immig. Pizzakillarna där inne sprang från den ena sysslan till den andra. Hur kan de ens jobba med trettio pers som följer alla deras rörelser med hungriga blickar? (jag själv är inte stresstålig och hade legat ihopkrupen i ett hörn och gråtit efter någon timme i det där arbetstempot) När vi fick vår mat hade det tagit en hel timme från det att vi ringde (men jag tror inte de vågar svara det i telefon).

Vad säger då detta? Var det Internationella Pizza-dagen igår? Hade all annan vanlig mat tagit slut? Var alla fruktansvärt trött efter en seg februari-arbetsvecka och pallade inte laga mat? (vi var det) Eller fanns det någon slags nationellt påbud att Idag Skola Vi Äta Pizza Eller Annan Snabbmat För Att Främja Småföretagandet I Vårt Land?
Eller är det helt enkelt så att Klågerups pizzeria gör jäkligt goda pizzor? Och vääääldigt goda kebabtallrikar? Eller, vet inte varför de kallas kebabtallrikar för det är inte kebab - det är gyros. Mycket god gyros, dränkt i vitlökssås på en bädd av flottiga pommes, och så med extra feferoni. Det ni, det är worth waiting for.
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar