måndag 25 november 2013

Pokémon - gotta catch them all...

I går kväll hade jag egentligen tänkt sitta och läsa en god bok. Kate Mortons "En välbevarad hemlighet". Av detta blev intet.

Sonen kom nämligen med ganska nöjd min och tryckte ett Nintendo DS i händerna på mig. "Här, mamma! Spelet är igång, du följer bara instruktionerna och så frågar du mig om det är något du inte förstår."

Jag fattade direkt och lydde. Spelet ifråga var Pokémon. Det hela gällde ett vad, eller vad man ska kalla det, och det var bara att lägga boken ifrån sig och sätta sig in i pokemonvärlden och spela.

Det är nämligen så, att för två år sen nu kom pc-spelet Skyrim. Jag köpte det typ dagen efter att det kommit ut, Håkan några dagar senare (ja, vi var tvungna att äga två kopior pga rätt avancerade kopieringsskydd), och vi spelade, spelade och spelade tills någon gång in i maj eller så när vi klarat av det mesta i spelet och tröttnat lite.

Vår sons liv består huvudsakligen av datorspel. Jo, en hel del skola också, men den delen av livet han gillar mest består av datorspel. Och jag har puttat lite på honom sedan jag började med Skyrim och tyckt att "det här är något för dig". Men han har inte velat. Ett spel som mamma gillar - nja. Kan det vara något?

Å andra sidan tjatar han på mig om diverse spel han tycker att jag bör prova. Portal 2. Assassin's Creed (som jag har provat men inte fastnat i). Pokémon. Efter en ganska lång tjatperiod om just Pokémon så sa jag att "OK, jag lovar att spela Pokémon om du spelar Skyrim. När din karaktär nått level 10 i Skyrim så kan du komma med ditt DS så lovar jag att spela".

Sen kan ni förstås själva räkna ut varför jag satt och spelade Pokémon igårkväll. Han har nått level 14 i Skyrim nu, och verkar helt fast. Och mamma hade rätt.

(Hur långt ska jag spela i Pokémon, då? Jag har frågat, och fått till svar att jag bör ha klarat av två Pokegym samt äga minst sex Pokémons, då har jag spelat ungefär lika mycket motsvarande level 10 i Skyrim. Kate Morton får alltså vänta lite.)

Den här lille gynnaren är min start-pokémon.

1 kommentar: