fredag 22 november 2013

Den är här! Den är igång!!

Vår efterlängtade rondell är klar nu! Eller, ja, det är lite finlir kvar som att refugerna ska fiffas till, dikena ska säkert bli finare, skyltarna ska säkert bli lite mer skyltiga eller nåt. Men själva funktionen rondell är nu på plats och igång. Och jag blir på gott humör varje gång jag ska köra över eller ut på 108:an.

Här har jag skrivit om hur jag längtat och väntat. Vi pratar alltså om korsningen i Klågerup där vi flera gånger om dagen har varit tvungna att köra över en stor landsväg där folk, fä, lastbilar och annat livsfarligt har blåst förbi i mycket högre än de 60 km/h som är tillåtna just där. Varje gång jag kört över har jag dragit en suck av lättnad över att jag klarat det även denna gång. att jag inte krockat med bilar körande på 108 eller bilar på väg ut på 108 och som rivstartat iväg i en vänstersväng mitt framför min bil när jag skulle köra rakt fram och hade företräde. Åtskilliga tvärnitar och kallsvettningar har upplevts i denna eländiga och farliga korsning.

Men nu! Nu! Nu glider man in i rondellen, kollar åt vänster, och KÖR. Åh, lycka! Åh, glädje! Åh, pilutta er alla trafikdårar som inte lärt sig högerregeln, nu kan ni äventyra folks liv i någon annan korsning!

Vi har en rondell!

(Tänk, vad glädjeämnena förändras här i livet. : Åh! Ratatas nya skiva har kommit! Eller, Åh! Killen jag är kär i hälsade på mig! Eller, Åh! Jag har fått Thåströms autograf! Nu: Jag får köra i en rondell varje dag!)

4 kommentarer:

 1. Åh vad bra! Då kan VI ta oss hem till dig utan att riskera liv och lem på nästa bokcirkel!

  SvaraRadera
 2. Passa på att ta en 3-4 extravarv i rondellen när ni kör förbi, så ni riktigt kan njuta av dess existens :)

  SvaraRadera
 3. Vuxenpoäng min kära Watson! (Ha!)
  själv är jag glad över mina nyputsade fönster...
  (mer tant-poäng tror jag...)

  SvaraRadera
 4. Men det ÄR ju skönt med nyputsade fönster - den enda gången om året de är det hos oss...
  Jag finner också stor ro i nydammsugade golv och ett rengjort badrum. Det är himla bra att man kan bli glad över så lite.

  SvaraRadera