torsdag 7 november 2013

Lyckofjäril i magen

Jag sitter och väntar på när Lisa har övning med sin orkester. Jag har bok med (förstås) men kan liksom inte riktigt komma in i läsandet. Istället sitter jag här och känner mig rätt diffust nöjd och lycklig. Som om jag har gjort något väldigt bra.

Och jag kommer inte in i läsandet för jag sitter och funderar över varför jag mår så bra just nu - det kan ju vara bra att komma ihåg en annan gång när livet känns motigare. 

Det är inte vädret för det är lika svart som det brukar vara en kväll i november. Det är inte att jag tränat särskilt duktigt på senaste tiden och definitivt inte det att jag ätit nyttigt, varit återhållsam med godis och blivit smal och snygg. Jag har inte ens skrivit något käckt inlägg på bokbloggen idag, och jag har inte nanowrimo-at ännu (mer om det i ett annat inlägg senare). 

Nä, men jag kom på varför jag är så nöjd och lycklig. Jag har haft ett antal lektioner i skolan, i källkritik för sexor och åttor. Bibliotekarier gör sånt också men jag har inte gjort det förut, jag har bara haft bokprat. Och jag har varit nervös för de där lektionerna som ju väldigt mycket mer är "prata inför folk" än bokprat där jag är så säker på min sak att jag slappnar av helt och hållet. Källkritik är något allvarligare, mycket mer ren undervisning. 

Men nu är jag klar med alla lektionerna. Så jag sitter och är nöjd för de gick bra. Sista åttan jag pratade för var sonens klass. Och jag kunde förstås inte låta bli att nu vid middagen fråga hur han tyckte den lektionen gick (kan ju vara lätt pinsamt att mamma undervisar i klassen), om den var OK. 

Nä, du var bra, mamma. Du var faktiskt riktigt bra. 

Precis så sa han. Beröm från min fjortonårige son för något jag gjort i min yrkesroll. 
Det är därför jag sitter här nu och känner mig så nöjd med mig själv, och så där lycklig. 

5 kommentarer:

 1. WOW... bättre beröm går ej att få!Tror att ens största kritiker är de egna barnen :-)

  GRATTIS! Njut av kvällen

  SvaraRadera
 2. Ja,oftast är man ju bara pinsam på olika vis. Så jag njuter!

  SvaraRadera
 3. Bra jobbat! All rätt att vara nöjd.

  SvaraRadera
 4. I grannhuset användes den nyvunna kunskapen genast i SO-arbetet!

  SvaraRadera
 5. Åh - nu blev jag ännu gladare!

  SvaraRadera