lördag 9 november 2013

Nu har vi nattat husbilen

Ni som har läst den här bloggen ett tag minns säkert att vi hade vissa problem med vinteruppställningen av husbilen förra säsongen? Att vi inte "valde" den lätta vägen, utan att den förblev stående på Fords bilparkering i Uppsala? Jag skrev en mindre roman av inlägg om det. Vill du friska upp minnet så är de här...

1. Kapitel 1 - den har gått sönder
2. Kapitel 2 - typ allt är sönder i motorn men någon annan ska betala
3. Kapitel 3 - den är lagad men det går inte så bra att få hem den
4. Kapitel 4 - den kommer hem. 6 mars. Dvs tre månader senare.

I år försöker vi ett mer praktiskt och lokalt upplägg. Vi har fått plats för att vinterförvara husbilen i en lada hos en bonde i Hyby. Det är typ två stenkast härifrån (av en armstark person). Idag körde vi dit den. Vi följde i år även den checklista vi egentligen hade tänkt använda förra året men aldrig fick möjlighet att testa. Så nu är vattentanken tom, gasolbehållaren urtagen, batteriet urtaget, tanken är full och lakanen är tvättade. Vi har också burit ut det vi kan tänkas vilja använda de fyra månader den står på vintervila, typ gps, kartbok, brobizz och Lisas hörlurar. Förra året, när Håkan trodde att det handlade om att den skulle bli kvar i Uppsala ett par dagar, så förvarades Håkans laptop och läsglasögon bland mycket annat i husbilen ända till 6 mars. Lätt problematiskt, faktiskt.

Endera dagen ska vi återvända till den och bädda ner den riktigt ordentligt. Alla de andra husvagnarna och bilarna som stod i ladan hade presenningar över sig och vi fick veta att det bor duvor uppe i taket på ladan. Så vi ska också bädda med presenning för att vi inte ska behöva göra ren den från duvbajs i vår. Den tycker också att det är mycket roligare att stå och sova tillsammans med andra husbilar jämfört med hur det var förra vintern när den stod ensam utomhus bland en massa näbbiga personbilar.

Och i år har vi alltså kunnat ställa av den! Får lägre försäkring på den varje månad! Och igår rasade fordonsskatten in för dec-mars, och den räkningen var på 2500. Den kunde jag riva! Fatta lycka! att få riva en räkning på 2500. Yej!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar