tisdag 28 maj 2013

Livets nödtorft

Vi gillar fondue. Hela konceptet med fonduegafflarna i olika färger, puttrandet, gnabbandet när "din pinne ligger över min och nu kommer jag att tappa min köttbit". Alla såser! Det ska vara många såser till fondue. Det här med att sitta länge och pula med maten.

Det händer ett par gånger om året (när barnen har bedrivit tjat-kampanj ett antal veckor) att vi gör fondue hemma. Det är gott. Fast det är rätt läskigt att göra rent grytan efteråt. Och vi har inte lika många goda såser som man får när man går på restaurang. Så allra helst äter vi fondue på restaurang.

Så därför är det nu en gigantisk katastrof att Natalie på Pers krog har gått i konkurs. Jamen...nä....??? Det är ju dit man går för att äta fondue, ju! Visst, det finns fondue på Elysée också, men där får man ju koka köttet i buljong. Men hallå! Hur kul är det med buljong, liksom? Det ska självklart vara matolja. Punkt slut. Som de har på Natalie. Eller hade får man nu säga. Elände! Väldigt god vitlökssås hade de också.

Åh, Natalie! Det var allra bäst när det fortfarande låg kvar på Davidshallsgatan, och vi fortfarande bodde i stan och kunde promenera dit (och rulla hem). Men helt OK även när det flyttade in på Pers krog.

Det här är ju en katastrof som bara kan jämföras med den på 90-talet. Då, när El Greco på Bergsgatan stängde och hela El Greco-familjen flyttade tillbaka till Grekland. Ingen gyros var eller är lika god som den som man köpte på El Greco. Punkt.

Inget El Greco. Inget Natalie. Malmö utarmas.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar