söndag 18 november 2012

Och kontrollen blinkar...orange? grön?

Jag körde just Lisa hem till en kompis, och jag körde Subarun. Alltså inte Volvon som ju ska läggas in på verkstad på tisdag, utan vår "förstabil", vår trygga och stora Subaru.

Det var en blinkande upplevelse.

För sedan någon tid har den tagit över Volvons symtom: att den lilla symbolen för "motor" har tänts på instrumentpanelen. Den lyser orange och detta betyder att något inte är som det ska med motorn. Den verkar fungera rätt bra ändå, så vi kör och tänker att det nog borde vara dags att göra något åt det där. Snart. Fast den här bilen har en rätt irriterande egenhet, för samtidigt som motorlampan tänds så sätter lampan som indikerar att farthållaren är igång att blinka. "Cruise" blinkar den med grönt sken och försöker liksom hetsa oss att lämna in den stackars bilen på verkstad nu genast. Hallå, hallå, skriker den, fattar ni inte att motorlampan är tänd? Vakna, vakna! Cruise, cruise cruise!! (fast nej - farthållaren är definitivt inte i gång).

Som om det inte räckte med att motorlampan och farthållarlampan hade något slags privat fyrverkeri därinne i instrumentpanelen - nu var det också dags för bensinlampan att börjar lysa med ett fast orange sken. Nu ska du tanka! beordrade den. Ja, men, jag har inte plånboken med mig när jag kör Lisa till en kompis, försökte jag. Du Ska Tanka! lyste den tjatigt vidare.

Orange, grön, orange alltså.

Och inte nog med det.

För nu märkte jag också att varenda bil jag mötte BLINKADE åt mig. Men åh! skulle de också börja tjata om att jag borde tanka, eller köra bilen till service, eller nåt? Nä, det är nog inte det. Brinner bilen? Nä. Håkan bytte ut trasiga lampor för någon vecka sen så någon trasig lampa är det väl inte de försöker påpeka?
Kom på det efter en liten stund - halvljuset var avstängt av någon mystisk anledning så jag körde runt med bara parkeringsljus på. Klart alla mötande bilister och Ansvarsfulla och Godhjärtade medtrafikanter varnade mig då.

Skönt att sätta sig vid datorskärmen. Den blinkar inte.

Än.

3 kommentarer:

  1. oj... trasiga bilar är dyra bilar... om man inte är gift med en egen bilmek, eller är en bilmek själv ... men åk inte runt med lampor lysande. Ett tu tre säger det BRAAAAAAAAAK och sen får man bogsera bilen till skroten med skuren motor... HU!!! /Åsa

    SvaraRadera
  2. Instämmer med Åsa, åk inte runt med lysande lampor! Chansa inte! Maman

    SvaraRadera