lördag 3 november 2012

Lördag i London

Efter en ovanligt slapp morgon lyckades vi samla ihop oss och ge oss av på den sista dagens äventyr. Vi åkte till tunnelbanestationen Bank och hoppade där på Docklands Light Railway, DLR. Detta gick ovan jord, lite långsammare och slingrigare än vanliga tunnelbanan och vi fick se massor av de "nya" områdena vid Docklands och Canary Wharf. Sen hoppade vi av på andra sidan Themsen, vid skeppet Cutty Sark och i Greenwich. Greenwich är som en liten stad i staden och rätt mysigt. Men med precis lika många turister som överallt annars. Ibland undrar jag ifall det finns äkta London-bor...?Vi promenerade till kungliga observatoriet i Greenwich Park och ställde oss på äkta turistvis med fötterna på varsin sida om noll-meridianen. När vi hade tröttnat på det (ganska fort) och sett färdigt på utsikten över London (observatoriet ligger högt upp) så gick vi till en pub i närheten. Man kan inte bo en vecka i London utan att besöka en pub! Håkan drack 2 pints of ale, jag 1 pint of lager och barnen fick nöja sig med annan dricka. Och chips. Och ett antal packets of crisps. Sen tog det givetvis inte så lång tid innan stora delar av familjen desperat behövde hitta en toa. Det är inte alltid lätt att vara turist.

Den mystiska 24-timmarsklockan. Och definitionen för en yard, en feet, 6 inches och lite till.

Öst är öst och väst är väst och aldrig mötas de två...?
The Rose & Crown
Detta är en gångtunnel UNDER Themsen som går från Greenwich docks till Isle of Dogs. Den är från 1800-talet, för här gick arbetarna som skulle till hamnen (Docklands). Erik tyckte den var läskig - rämnar tunneln och vattnet flyter in så dör vi. Argumentet "den har hållit i 150 år varför skulle den gå sönder nu?" höll inte tyckte han.

Trots nödighetskval tog vi oss tid att bese Buckingham Palace. Drottningen var hemma för flaggan var hissad. Men vi knackade ändå inte på och bad att få låna toan för vakterna utanför i björnskinnsmössorna såg rätt bistra ut.Nu är vi i vårt hus igen och ska laga mat. Vi ska ha kycklingryta och ris och ska låna ris av Serene, kinesiskan vi hyr huset av. Men på påsen med det väldigt kinesiska riset står att det ska ligga i vatten 16-24 timmar innan det kokas. Riktigt så lång tid har vi inte på oss så vi får se om det går att koka ändå eller om det blir klister. Väldigt vad kineserna måtte ha god framförhållning när de lagar mat!?

Tillägg en timme senare: Nu vet jag att det inte går att bara koka sådant ris som ska blötläggas ett dygn. Det blir som en klibbig, klistrig gröt. Vi funderar på att lämna kvar lite av det till Serene så att hon kan täta fönstren och väggarna med det här i huset på de ställena där det drar som värst.

 
 
 
 
 
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar