söndag 21 oktober 2012

Rapport från en helg i oktober

Vi åkte iväg med husbilen den här helgen - det kändes lite som att detta skulle bli sista helgen för året innan det blev för kallt och mörkt (hela höstlovet åker vi till London och dit tar vi faktiskt inte med husbilen).
Vi hade ingen direkt plan mer än att vi skulle stanna där det var höstvackert. Så det gjorde vi. Och jag fotograferade, fotograferade och så fotograferade jag lite till. Sjöar och höstlöv och utsikter så jag tror att Iphonen höll på att smälta lite där på slutet. Men det gick inte att låta bli. Så, ja, det här blogginlägget är överlöjligt fullt med foton.

Först körde vi till Skäralid, och vandrade upp till Kopparhatten. Det var fler än vi som hade haft samma briljanta idé för parkeringsplatsen var smockfull och det var rena lämmeltåget på stigarna. Inte så spännande - men man fick leva med det för naturen gjorde sitt allra, allra bästa för att se höstfin ut. Som Erik sa: "Det ser ut som att någon har gjort allt här för att det ska se så vackert ut som möjligt." Om en trettonåring säger något sånt - ja då är det fin natur.

Skäralid
Utsikt från Kopparhatten


Efter Skäralid var vi sugna på sjö och höstträd tillsammans. Vi körde till Västersjön på Hallandsåsens södra sida. Där finns ett bra ställe precis vid strandkanten man kan parkera sin husbil om man vill. Och det ville vi. Så där blev vi kvar över natten. Joggingskorna var med, och att jogga längs med Västersjön och beundra utsikten och fina sommarstugor, det är liksom något helt annat än den vanliga mil-rundan runt åkrarna vid Vismarlöv.

Kväll vid Västersjön

Nästa morgon sov vi länge. Vi hade hört mystiska tassande ljud mot husbilens tak hela natten och det tog ett tag innan vi begrep vad det var för något - nämligen löv i mängder som drösslade ner över oss från träden omkring. När vi körde iväg flög alla löv iväg från husbilen i ett stort moln. Men, efter frukost tog vi en cykelrunda längs med sjöarna (Västersjön och Rössjön hänger ihop). Och jag...fotograferade lite till.

Frukostutsikt
Västersjön

Rössjön

Framåt eftermiddagen ville vi ha scenbyte när det var dags för middag. Så då körde vi till hamnen i Viken och såg ut över lite ödslig småbåtshamn medan vi åt. Västersjöns färger var finare men det finns många fina hus i Viken. Fast jag blev faktiskt inte sugen på att fota något - kameran höll på att sprängas, sa den.

6 kommentarer:

 1. Oh, vilka fantastiska bilder! Ni verkar ha haft en härlig helg... Maman

  SvaraRadera
 2. Jag har aldrig riktigt förstått det fär med husvagn och husbil, men nu snar jag poängen... Låter härligt!

  SvaraRadera
 3. När jag såg bilden från Kopparhatten, så tänkte jag att så skulle ett sånt där 1000-bitarspussel sett ut. De var ofta så där höstiga och vackra och vyiga som det kortet är... och fullständigt vansinniga att försöka lägga, då alla jäkla bitar är lika röd-gul-orange bladiga och helt omöjliga :-D
  För övrigt ser det alldeles fantastiskt ut! Härlig helg i ingenstans, helt utan mål. Underbart /Åsa

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vad kul - precis så sa jag också om det fotot när jag visade det för Håkan: Kolla, det här fotot skulle man göra pussel av! Jo, sa han, men vad vansinnigt svårt med alla gula löv...

   Radera
 4. Och jag blev inspirerad till att låta eleverna måla höstlandskap, så igår satte vi igång! Först tittade vi på alla dina fina bilder, det var mycket "oh, oj, så fiint, snyggt, läckert" osv. Sen pratade vi om hur man går tillväga när man målar landskap, hur man bygger upp en bild, t ex bakifrån och framåt, och så målade vi bakgrunden till att börja med. Fortsättning följer! Maman

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åh vad roligt att mina bilder inspirerar både dig och elever! Nu blir jag sugen på att fota ännu mer.

   Radera