tisdag 2 oktober 2012

Elakaste mamman i Skåne

Jag har haft en sån där morgon. En sån där man önskar att man kunde trycka på rewind.

Det är en period med mycket lapp-aktiviteter i barnens liv nu. Lapp-aktiviteter är när det kommer hem en lapp i handen eller skolväskan, där det informeras om Matsäck/Ta med grejer/Läger/Glöm Inte/Ej ordinarie schema/Du får inte glömma/Vattenflaska/Hjälpa till att köra/Och glöm för all del inte/Ta med cykel-till-skolan-dvs-hänga-på-cykelelände-på-bilen-tidigt-på-morgonen-ej-glömma-att-hämta-hem-cykelelände-på-eftermiddagen/Packa regnkläder/Lämna in den delen av lappen som betyder att vi som föräldrar har läst informationen....ja alla som är föräldrar vet vad jag menar. Summan av det hela är i alla fall att Man Inte Får Glömma Bort Något. I de här fallen är det alltså inte mänskligt att fela - man får helt enkelt inte glömma. Punkt slut. För då står barnet där utan matsäck. Eller med fel kläder. Eller på fel plats.

Ja, och idag så var det lapp-aktivitet för båda barnen. Den ene skulle till skogen och den andra till mini-OS. Och själv hade jag en sån där dag där jag var absolut tvungen att vara i tid på morgonen för jag skulle prata inför folk 8.30. Morrar alltså runt och försöker att inte glömma något som måste med och funderar på om det tänker sig att regna ute idag så att regnkläder är absolut nödvändiga. (själv tar man väl med sig regnkläder men för att övertyga barnen om nödvändigheten av dessa måste typ åskmolnen torna upp sig ovanför huset) Humöret är inte på topp. Då kommer ett gnälligt "du har glömt att hälla upp mitt tevatten" från köket varpå Mamman i fråga exploderar. Skriker något i stil med att han faktiskt kan hälla upp sitt tevatten själv för han är inte lam och när jag ändå är i farten så skäller jag ut båda barnen för att de aldrig plockar upp efter sig, bara dumpar gympapåsarna när de kommer hem och lite andra saker som liksom bara väller ut. Hälften ångrar jag genast men då ser båda barnen redan ut som två slokande disktrasor.

Inte nog med det. För sen tvingar jag den stackars dottern att ta på sig träningsoverall utanpå linnet och de korta tajtsen (hon ska komma ombytt till skolan inför mini-OS-et). Jag: "det är faktiskt oktober ute och tajts och linne är för kallt". Hon: "men vi ska ju bara åka buss till skolan och sen ska vi springa direkt". Jag avgår med segern och hon går med stort lidande med på att dra på sig träningsoverallen. "Mamma - det är BARA JAG som måste ha träningsoverall på mig. Den är ful. Den är för varm.Den är töntig. Och den luktar illa."

Stackars barn. Illaluktande träningsoverall. Utskälld vid frukostbordet.

Elakaste mamman i Skåne - det är jag. Men jag glömde inget idag. Inte ens frukt glömde jag stoppa ner i väskan.

4 kommentarer:

 1. Nja, jag vet inte om jag instämmer med rubriken riktigt. En vanlig, normal och mänsklig mamma liknar det mera som.
  Det finns faktiskt de barn som får fixa allt själva om de ska få med sig något...
  Hälsar Maman

  SvaraRadera
 2. Elakast i Stockholm stod jag för idag...det var iaf vad Greta kallade mig efter mitt utbrott i morse...Ni får iaf lappar, jag skall in och ta del av informationen på två olika webverktyg som jag ALDRIG kommer ihåg lösen till, för de får man INTE välja sjäv...Svägerskan (faster eller moster eller nåt)

  SvaraRadera
 3. Förmodligen borde man låtit barnen göra en hel del själva på ett tidigare stadium - men oftast går det ju så mycket snabbare om man gör det själv. Så lite får man skylla sig själv om barnen är sönder-curlade...
  Kära svägerska: för Erik har vi också ett webbverktyg vi ska kolla av. Det är nytt för oss och för lärarna och för eleverna och eftersom ingen riktigt har kläm på det där än så kommer infon ibland där, ibland via mail, och ibland på en lapp.
  Är det konstigt att man blir stressad?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Greta har full koll och DET är en del av problemet...jag var veckovill i morse, vilket gjorde att jag packade för fel jäkla dag...detta påpekade Greta nogsamt, men jag lyssnade inte...förrän det var för sent!Sonen är dock söndercurlad!

   Radera