söndag 28 oktober 2012

Lördag och söndag i London

Nu är vi här! Igår hann vi mest förflytta oss och konstatera att huset vi hyrt är charmigt men dragigt. Hej England! Hej enkelfönster och kondens! Vi hann också tillbringa ungefär två timmar på Hamley's. Lisa köpte ännu en buildabear-nalle. Den är nu döpt till London.
Idag hade vi blivit varma (huset var inte uppvärmt när vi kom...) och utvilade. Vädret tänkte sig att regna så vi tyckte British Museum var en bra ide. Det var det många andra som tyckte också. Lisas ben tröttnade ungefär vid mumierna och Elgin Marbles avnjöt hon sittandes. Men hon piggnade till betydligt i souvenirshopen där vi hittade badankor som såg ut som faraoner, Shakespeare och romerska legionärer. Vi hittade även rosettastenen som musmatta, mugg och slips (och mer...). Och annat vi inte visste att vi behövde. Fast vi kunde låta bli att handla, faktiskt.

Det kunde inte Håkan när vi gick förbi en whiskyaffär. Det blev en 10-årig Springbank där.

Vi fick vila upp oss lite innan vi fortsatte till HMV (och Lisa gick i spin över en hel hylla One Direction-prylar. Det blev en t-shirt och en mugg...), BodyShop (ja ja det finns hemma men här kunde man köpa body butter i trepack med små burkar olika dofter). Sen tog vi oss till Harrods. Erik vägrade damklädesavdeln så vi gick till avd för pets. Fatta alla hund- och katthalsband!! Med eller utan diamanter. Fatta skoavdelning för hundar! Fatta KLÄD-avdelning för hundar! Jag kan inte skriva bildtexter till fotona när jag bloggar i mobilen men alla kläderna nedan är avsedda för hundar. Även sjömanskostymen. Även apan och VARMKORVEN! Det fanns en särskild hylla med utklädningskläder för hundar. Jag skrattade så jag nästan grät. Seriösa kunder tittade på vår skrattande familj och såg upprörda ut.

Fatta hur mycket man går och går när man är i London! Inte minst i alla tunnelbanekorridorer. Och vad många människor det finns här! Så fulla tåg fast det bara var söndag.

På tal om tåg - vi var tvungna att stanna till vid Kings Cross för att kolla om perrong 9 3/4 fanns på riktigt. Det gjorde den!

Nu vilar vi. I morgon ska vi åka turistbuss.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar