fredag 26 oktober 2012

Födelsedag, så som jag vill ha den

Idag har jag fyllt år. Och jag har sett till att fira min födelsedag precis så som jag vill ha den, med sånt jag tycker om att göra.

Kalas är det värsta jag vet. Det är i klass med att sitta i telefonkö hos Försäkringskassan, rotfyllning eller världens längsta möte med en powerpoint med obegripliga diagram i tre timmar. Förlåt alla kalasinbjudare och släktingar, ni har gjort ert bästa och bjudit på god mat och så, men jag tycker bara inte att det är kul att sitta runt ett bord och vara social i fem timmar eller så.

Så när jag fyller år har jag absolut inget kalas. Jag har tagit ledigt från jobbet! Jag har suttit länge med frukosten! Läst ut en bok! (som var usel i ofs) Jag har varit på Nova Lund och ätit lunch! (tikka masala-kyckling, mycket god) Snöat in på att sitta och spela Quizkampen! Jag har köpt jeans! (min egen födelsedagspresent till mig själv)
(parentes igen: Jag brukar ju inte gå i land med det här med provrum och sånt, men nu var jag bara tvungen att ha jeans. Hade med mig säkert tio par jeans in i provrummet. Och ett par till i omgång två - och banne mig, jag hittade ett par som satt bra och som jag köpte. Jubel!)
(parentes 2: det är väldigt mycket roligare att prova jeans när man har gått ner en del i vikt...)
(parentes 3: jag skrev överst att jag tillbringat födelsedagen med saker jag tycker om att göra - handla jeans hör ju egentligen inte dit. Men lyxen att få gå ensam i affärerna utan att ha någon tid att passa...)

Jag har också suttit vid datorn och kollat in massor av detaljer för vår Londonresa i morgon - var man köper biljetter till tåg, hur man tar sig från tunnelbanestationen till huset vi hyrt, kollat på bilder på huset, kollat så att alla utskrivna bokningar var på plats...har inte haft tid att göra detta tidigare och jag är en sån där som vill ha stenkoll på allt praktiskt när jag reser. Nu har jag det och känner mig lugn och fin.

Normalt brukar vi också gå ut på restaurang och äta middag när Håkan eller jag fyller år, men det funkade inte idag (somliga skulle på Halloween-disco). Men en fet kebab-tallrik hemma i soffan är inte helt fel heller. Mysbyxor och skräpmat, det är grejer, det.

Och givetvis blev jag uppvaktad med oväsen skönsång i morse! Lisa gav mig en bok om hur man bakar ungefär hundratrettiotre olika muffins. (Ok, ok, jag fattar) Erik gav mig en film, kostymdrama/kärlek baserat på en Gaskell-roman. Precis min stil. Och Håkan gav mig ett par joggingskor med dubbar så att jag ut och jogga hela vintern även om det är snö och is. Perfekt! Springa, äta upp sig med muffins och kolla på kärleksfilm.

En mycket bra dag.

2 kommentarer: