söndag 3 januari 2016

Tomten får nog köpa en större släde...

Fotot nedan tog jag ett par veckor före jul (kan man ju se på adventsljusstaken, va?!) - nu kan jag lägga upp det på bloggen. För det måste jag ju - det här är bara så himla dumt.

Det lilla svarta paketet innehåller en Harry Potter-trollstavsimitation (eller för att vara exakt, och det är det somliga i min närmaste omgivning som definitivt är, så är det Luna Lovegoods trollstav). Dottern hade önskat sig en sån i julklapp, och jag beställde den från Amazon i Tyskland, tillsammans med en tröja (och för exakthetens skull: en tröja med Hufflepuffs logga tryckt på)(och vet du inte vad Hufflepuff är så får du ta och trolla bort dig själv, alternativt ringa Lisa och fråga). Tröjan kom separat, och ett par dagar senare trillade avin ner från posten om att det fanns ytterligare ett paket från Amazon att hämta. Skönt att det hann fram i tid, tänkte jag, körde till posten (eller, nä, vi hyllar ju exakthet i det här inlägget: jag körde till ICA i Bara a.k.a postutlämningsställe) och lämnade avin.

Killen som jobbade där gick in till pakethyllorna och letade. Hittade ingenting. "Vet du varifrån paketet skulle komma?" frågade han. "Ja, Amazon", svarade jag. "Det ska vara ett ganska litet paket, tror jag". (Trollstavar är ju inte så stora, trots allt)

Han letade lite till. För säkerhets skull gick han till slut bakom väggen där de riktigt stora paketen tydligen förvaras. Och fick napp. Han återvände med ett paket som mest såg ut att innehålla en flaggstång eller något liknande. Jag protesterade och tyckte att det absolut måste ha blivit något fel, men killen envisades. Det var mitt paket, det kom från Amazon, och om jag nu var så dum att jag beställde flaggstänger på postorder så fick jag väl stå mitt kast. Typ.

Jag tog mitt löjligt långa flaggstångspaket och fick med nöd och näppe in det i bilen. Väl hemkommen öppnade jag det och fann.... luft. Luft, luft, och så allra längst ner i ena änden alltså den lilla svarta och eleganta låda som innehöll trollstaven ifråga.


Frågor som spontant uppstår:
1. Varför?
2. Har de inga mindre kartonger i Tyskland?
3. Varför?
4. Onödig fraktplats i lastbil etc??
5. Varför?
6. Personen som packade kan omöjligt ha tagit examen i barnleksak nummer 1A, ni vet den där stoppa-fyrkant-i-fyrkantigt-hål-och-rund-sak-i-runt-hål...


3 kommentarer:

 1. Hahahshahahaha, åh jösses, hahahaha...

  Vi beställde foton och förstoringar i fyra olika storlekar. De kom i fyra olika försändelser, vid fyra olika tillfällen, och vi viktigaste bilderna (de vi skulle ge bort i julklapp) kom inte alls. Så kan det också gå.

  SvaraRadera
 2. Men fy vad trist! Och så dessutom att de kom i fyra försändelser - ni bara: "Den här gången MÅSTE ju julklappsbilderna ha kommit!"... varje gång??

  SvaraRadera
  Svar
  1. Exakt så!!! Det var iaf bara en gång vi fick hämta ut paketet på coop. De andra kom i brevlådan.

   Radera