fredag 26 juni 2015

Inte idag heller - millimetrarna på rätt sida

Jag är fortfarande skakad efter i morse när jag skulle köra ett ärende till Staffanstorp på väg till jobbet.

Jag körde ut från rondellen i Klågerup på 108:an, och hamnade bakom två lastbilar - den ena med ett långt släp. Ganska fort hade de kommit upp i 80 km/h som ju är fartgräns på 108:an, så jag hade inga planer på att köra om dem - just efter rondellen tar det dessutom ett tag innan det är fri sikt framåt.

Så tänkte uppenbarligen inte föraren till den silvergrå mercedesen som körde bakom mig. Plötsligt ser jag hur den kör ut och ska köra om. Framför oss hade vi en kurva - ingen fri sikt. Och två lastbilar.

Mercedesen går in i omkörning av de där två lastbilarna - och får möte i kurvan.

Det finns ingen vägren på 108:an. Lastbilarna som skulle köras om låg väldigt tätt ihop.

Ni vet - sånt där går fort. Lastbilarna tutade. Den mötande bilen tutade. Och på en sekund hade... den mötande bilen lyckats köra åt höger, lastbilen åt höger och mercedesen trängt sig i mellan så att de låg tre i bredd på denna smala väg. Det måste ha handlat om millimetrar, men det gick.

En sekund - och frontalkrocken undveks. Det hade precis lika gärna kunnat gått helt åt helvete, med alla inblandade fordon (jag med som låg bakom) inblandade i en krock.

Chockad körde jag vidare mot Staffanstorp, nästan spyfärdig. Tårarna rann. Och jag undrar hur personen i den mötande bilen kände sig, som lyckades väja trots att det egentligen inte fanns något utrymme att väja på (det är dessutom vägräcken längs med vägen).

En sekund. Så fort kan det gå från vardagsfunderingar till död.


8 kommentarer:

 1. Vilka jävla idioter det finns! Vad tänkte hen med? Ingen kan ha så bråttom att andras liv riskeras. Usch! Och kram till dig!
  /Systern

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nä, så bråttom får man bara inte ha :(

   Radera
 2. Tyvärr en vanlig företeelse i trafiken. Varje gång man är ute med bilen ser man många idioter med bil.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja. Det är konstigt att det inte sker fler olyckor än det faktiskt gör.

   Radera
 3. Usch, jag blev riktigt skakis av att bara läsa om det! Så många omdömeslösa förare det finns ute på våra vägar. Hur tänker såna här personer egentligen?
  Kramar i massor till dig! (M)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Och jag blev skakis igen när Håkan och jag senare körde förbi samma ställe och jag visade var det var och såg hur himla smal vägen ändå är där.

   Radera
 4. Fy vad obehagligt. Så många liv som kunnat ändras idag.

  SvaraRadera
 5. Ja, hu. Och bara för en dåres skull.

  SvaraRadera