lördag 27 juni 2015

2 x sommargnäll

Två saker med sommaren jag inte gillar så mycket:

Ogräs.
Jag var ute i trädgården nu eftersom rabatterna vi ser från köksfönstren hade invaderats av blommande gräs. Jag skulle bara snabbt ut och dra bort det eftersom både sonen och oäkte maken är allergiska mot gräs och i synnerhet blommande gräs. Det såg inte ut att vara så mycket, så skulle väl vara fort gjort tänkte jag.

Fort? Det var en veritabel djungel out there. Små skott som vuxit sig stora och nu aspirerade på att bli små träd (grannarna har en alm som gärna delar med sig av fröer). Gräs som var halvvägs till att bli både gräsmattor och åkrar. Maskrosor som hade elefantiasis. Något som jag inte vet vad det heter men brukar kalla för Strypsnaror för det slingrar sig kring allt annat i rabatten och ...eh... stryper det. Något annat som jag inte heller vet vad som heter och som också slingrar sig men inte med fullt så många hullingar som Strypsnarorna. Ogräs. Ogräs, ogräs, ogräs...

Jag tog bort gräset, högg ner wanna-be-almarna, slet upp de värsta bestånden av elefantiasis, drog loss allt som ströp som jag såg. Krafsade lite halvhjärtat i jorden. Förbannade. Tröttnade. Och lyssnade hela tiden på:

Insekter som far runt i luften och surrar. Gärna runt mina öron.
För det var kvavt i luften och alla Surrande Insekter hade fest. Myggorna surrade, humlorna surrade och...vänta här nu? Det var väldigt vad det surrar där uppe under grannarnas tacknock. Några meter från vårt hus (och sonens sovrum). Getingbo... Eller om det nu var getingar – de var ovanligt stora och liksom rundade. Fast för små för att vara humlor. Bin? Nå. Vad de än tyckte att de hörde till för insektsart så surrade de alldeles förfärligt och svärmade utanför sitt bo och tyckte att jag störde dem tror jag.

Jag gillar inte saker som surrar runt mina öron. Knatade in till grannen för att meddela att han borde göra något åt de här oväntade hyresgästerna han hade. Men grannen behagade inte vara hemma.

Slet upp lite ogräs till, försökte stirra bort hummel-bi-getingarna, svettades och funderade på lägenhet i stan.

Gick in. Stängde dörren.

Vismarlövs bygata 12

2 kommentarer:

  1. Mmm, det ÅR skönt med lägenhet i stan. (M)

    SvaraRadera
  2. Ja - det är mycket som är bekvämare med det...

    SvaraRadera