tisdag 5 augusti 2014

LGs i Österrike 1

Jag rekommenderar ingen att försöka njuta av Wien en sommardag när det är ungefär 30 grader varmt och smockfullt av turister. Ska försöka återvända hit någon gång på hösten eller våren, och då vara här några dagar. För hur varmt det än var så uppfattade jag hur vackert det är i Wien.

Som det var nu steg familjen LG upp från tunnelbaneunderjorden precis på Stefansplatsen, vid Stefansdomen. Och när vi ändå var där så gick vi in där - men höll på att kollektivt avlida pga varmt och överbefolkat efter ungefär 5 min. Vi gjorde i stället som alla andra turister - flockade oss kring vattenstationerna som finns lite här och var i Wien.


När vi hade turiststrosat på gatorna i gamla stan i ungefär 20 minuter var vi så trötta att vi redan tyckte det var dags att belöna oss med ett besök på ett konditori. Det står inskrivet i Turistlagen att ett besök i Wien måste innehålla minst ett sådant besök - och sådana lagar följer vi noga. Dessutom var det gratis wifi på det där anrika konditoriet där vi satt, så familjen LG kunde ganska länge beskådas grävandes i apfelstrudlar, briocher och stora chokladbomber samtidigt som alla fyra hade en mobil uppe i ansiktet för att kolla Viktiga Saker typ facebook.
I Berlin fick Lisa minsann inte åka turist-häst-och-vagn. Men nu fick hon! Fast hon betalade halva priset själv med sin egen reskassa (den var ju till sånt hon själv ville ha...). Två grå hästar, vacker gul vagn, 30 grader varmt och en kusk som ropade ut sevärdheter på vägen. Det är grejer det.


Vi gick in på Spanska ridskolan - men det fanns inte tid att gå på någon föreställning, eller ens biljetter till någon om vi hade velat. Det är en sådan sak jag tänker göra om (när!) jag återvänder till Wien. Det närmaste jag kom hästarna nu var filmvisningarna av föreställningen som visades i biljettfoajén. I och för sig rätt kul. Ändå roligare var ändå presentshopen. Där kunde köpas lipizzanerhästar som ballonger, som mjukisdjur, som handdockor, som suddgummin, som pennor...

Efter vita-häst-orgien styrde vi fötterna vidare mot naturhistoriska museet. Om Lisa hade tjatat om häst-och-vagn ett tag, så hade Erik tjatat om att få gå och se på dinosaurier. Så nu fick han det. Men jag återkommer till det i nästa inlägg...

To be continued...
(spänningen är oliiiiidlig)

3 kommentarer:

  1. Ja, visst är Wien en fantastiskt vacker stad! Synd bara att det var så varmt. Vi hade mer stadsvänligt väder när vi var där i påskas. (M)

    SvaraRadera
  2. Spanska ridskolan var i Malmö i Malmö Arena för några månader sedan.

    SvaraRadera
  3. Ja, jag läste om det i tidningen, och missade det då också... (att skaffa biljetter och komma dit, alltså) :(

    SvaraRadera