tisdag 20 augusti 2013

Skoldags

Skolan började igår. Det upplevdes på väldigt olika sätt hemma hos oss, kan jag berätta.

En var kvittrande glad. Allt var roligt! Vilka kläder man skulle ha på sig första dagen, spänningen att börja högstadiet. Vilka lärare? Vilka kommer att hamna i samma mentorsgrupp? Vilken mentor får vi? Att få ett eget skåp! Att få en egen dator! Att få ha mobilen med sig i skolan! Att få vara inne på rasterna! Slippa alla småungar på låg- och mellanstadium! Att få BLI STOR!!!

Hon kunde knappt somna kvällen före för det var så spännande och roligt. Och hon kom inrusande till mig i biblioteket för att glädjestrålande krama mig och berätta att hon och Magda hamnat i samma grupp, att Magnus var världens bästa mentor, att ALLT var kul och nu skulle de spela brännboll hejdå!

Den andre var en studie i missmod. Kvällen innan meddelade han dystert att nu var det minsann 43 veckor kvar till nästa sommarlov. Och när han kom hem från skolan igår hängde liksom allt på honom. Axlarna slokade. Mungiporna pekade neråt. Det var en massa jobbigheter på gång. Det skulle åkas till utebadet för att simmas i pool nästa vecka. Det skulle startas projekt på musiken - starta ett eget band (och man fick inte spela triangel). Schemat var bottenlöst dåligt. Lärarna var väl OK men annars fanns det inga ljuspunkter i tillvaron whatsoever.

Så olika kan det vara.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar