fredag 23 augusti 2013

Felrapport vid synkning av kalendrar: allvarlig konflikt har uppstått. Var god starta om systemet.

Nu har jag gjort det igen!! Att jag aldrig lär mig!

Vi har en kalender på köksväggen där alla familjens aktiviteter skrivs in. Det är en sån där med en kolumn för alla familjemedlemmar + en extra kolumn för sånt vi gör allihop på en gång, typ kalas. Allt viktigt måste skrivas in i den här kalendern, för varje måndag utgår jag från den och skriver in det på veckoplaneringstavlan på samma köksvägg. Här står fiollektioner, orienteringstävlingar, läxor, om det är idrott i skolan, arbetstider, styrelsemöten. Ni vet: "livspusslet", att få ihop vardagen.

Utöver den där kökskalendern för familjen har jag en egen kalender som jag har på jobbet. Där skrivs jobbrelaterade möten, bokprat etc in, men även vissa privatlivsgrejer. Det funkar så att sånt jag får reda på när jag är hemma skriver jag först in i kökskalendern och sånt jag får reda på när jag är på jobbet eller någon annanstans som inte är hemma (och har jobbkalendern med mig) skrivs först in i jobbkalendern.

Livsviktigt är alltså att med jämna mellanrum jämföra de här bägge kalendrarna och föra över information från den ena till den andra (synka dem med ett käckt och modernt ord). Och ofta när jag väl kommer ihåg att göra det - så upptäcker jag diverse dubbelbokningar. Det är så dumt - men jag MÅSTE ha två olika kalendrar, och så uppstår detta gång på gång. Fiolkonserter som krockar med orienteringstävlingar. Läkartider som krockar med möten. Scoutläger som krockar med kalas.

Och nu sitter jag riktigt illa till, för nu har jag verkligen lyckas göra en katastrofal dubbelbokning. Vi hade träff med en av mina bokcirklar i helgen, och då bestämde vi datum för nästa bokcirkelhelg, då vi alla åker iväg till en stuga, läser, pratar böcker och äter god mat i två dagar. Det är helt underbart och jag längtar väldigt mycket till den helgen. Vi har inte alltid så lätt att bestämma en helg som alla kan komma - en hel del av oss jobbar ofta på  helgen, många har småbarn och kan inte alltid komma ifrån så lätt, och dessutom ska stugan vi lånar vara tillgänglig. Men nu hade vi lyckats boka in en helg i mitten på oktober. Lycka!
I går kväll satte jag upp ett papper på anslagstavlan, och fick av en händelse syn på en tjusig inbjudan som hängde där. Den där inbjudan fick vi i maj så vi har vetat om den mycket länge. Den står noggrant inskriven i kökskalendern. Det är Håkans moster och morbror som ska ha ett gemensamt födelsedagskalas för de båda fyller jämt i år. De har hyrt hela Staffanstorps gästis och ska verkligen slå på stort.

Gissa vilken helg?? Och gissa om kalaset stod inskrivet in min jobbkalender (som jag hade med mig på bokcirkeln)???

Jaha. Vad gör jag nu? Ska jag göra mina bokcirkelvänner sura och besvikna genom att inte följa med på bokcirkelhelgen (jag kör bil, vilket behövs) när vi nu faktiskt hade bestämt datum? Jag VILL ju dessutom så väldigt gärna åka på bokcirkelhelg. Eller ska jag svika familjen och få läskigt sura kommentarer från svärföräldrarna och besvikna kommentarer från kalasvärdarna som bjuder på så fin fest som jag HAR VETAT OM SEDAN I MAJ???

Vad hade ni gjort? Snälla trösta mig och säg att ni också har gjort liknande saker och att det är fler än jag som försöker få ihop två kalendrar och  inte lyckas så bra med det.

Så länge går jag och lägger mig i en hörna och hyperventilerar lite i en papperspåse.

7 kommentarer:

 1. Ja du, vilket dilemma! Men jag tycker att du ska göra det du helst vill, kalas är ju inte riktigt "din tekopp" medan böcker och mysiga bokträffar hör till det du älskar allra mest.
  Resten av familjen går väl på kalaset?
  Vilket är troligast: att väljer du bokträffen så kommer du att sakna kalaset oerhört eller väljer du kalaset så kommer du att sakna bokträffen oerhört? (M)

  SvaraRadera
 2. Välj bokcirkeln såklart ;-)
  Elin

  SvaraRadera
 3. Ni får mig att luta åt bokcirkelalternativet. Svärföräldrarna och släktingarna tycker ändå att jag är konstig. Fast jag vill ju inte att min egen familj ska bli buttra.
  Lisas förslag var
  1. att hon också fick följa med på bokcirkeln
  2. att vi skulle strunta i både kalas och cirkel och i stället åka iväg på en läshelg bara hon och jag...

  SvaraRadera
 4. Vi vill ju så gärna ha dig med!!! INTE för bilens skull - det löser sig, men för att det inte blir samma utan dig... Hoppas du väljer oss.

  SvaraRadera
 5. Jag vill det. Funderar nu på hur jag ska lägga upp mitt försvar för min oäkte make som nog tycker att jag bör följa med till kalas.

  SvaraRadera
 6. Ajaj... inget vidare, jag lyckas ibland också :( Jag tycker du ska välja bokcirkeln, med försvaret att du BEHÖVER den. Visst, du har vetat om kalaset länge, men tänk så många månader du har haft på dig att bygga upp ångest över denna stora folkmassa! Jag skippade min styvfars 50 årsfest endast av den anledning att jag inte orkade med folk just då. Om släkten tycker om dig så glömmer dom snabbt. Om de inte tycker om dig så kvittar det väl?? ;)

  SvaraRadera
 7. Tack, Evelina, för en mycket klok kommentar. Ja, jag hatar ju såna där folksamlingar och ja, jag BEHÖVER bokcirkeln.

  SvaraRadera