söndag 11 augusti 2013

Bibliotekarien gör något annat än läser barnböcker. Det går väl...sådär.

Ska bara meddela att jag har ägnat hela min sista dyrbara semesterdag på att försöka installera några jämrans kvittoskrivare på olika datorer. De ska skriva ut sträcktider på en orienteringstävling Malmö OK ska ha. Vi har två stycken och de kostade ett antal tusenlappar styck. Och de funkar inte!

Här har sett ut som rena hacker-verkstaden hela dagen, med små och stora datorer spridda över rummet, sladdar hit och dit. De där eländiga skrivarna var huvudpersonerna, men även annat har testats och installerats. Jag har gjort massor - ändå är jag inte ett dugg nöjd eftersom jag inte fick allt att funka som jag ville.

Det finns ett mycket bra skånskt ord för detta: klydd.

Hur kan det ens vara så att man köper dyra apparater, men sen måste sitta och surfa runt hela världen i timtal för att hitta mystiska drivrutiner för att få dem att funka?

Svordomar har hörts i den där hacker-verkstaden.

4 kommentarer:

 1. Superfrusterande med sådant "klydd". Bättre då med mera handfast jobb med påtagligt resultat, t ex fönsterputsning. Jag känner mig nöjd och duktig efter att ha putsat alla fönster utmed långbalkongen idag... (M)

  SvaraRadera
 2. Vad duktig du är! Ja, jag hade hellre putsat alla våra fönster en gång till ifall jag hade sluppit det här frustrerande grejandet med datorteknik.

  SvaraRadera
 3. Och hur gick det sen, löste det sig? (M)

  SvaraRadera
 4. Med hjälp av den ständige räddaren Malmö OKs ordförande... Han lyckas klura ut de flesta datorproblem jag fastnar i.

  SvaraRadera