fredag 2 augusti 2013

Rapport från Sverigesafari 8

Nu är det inte långt kvar till Vismarlöv och vår Sverigesafari närmar sig sitt slut. Jag ser Hallandsåsen torna upp sig i horisonten och därmed alltså gränsen till Skåne.

Gårdagen började med att jag gick till Zornmuseumet (ensam, de andra är okänsligt ointresserade). Länge stod jag och stirrade på min favoritakvarell Junikväll (som jag har skrivit ett blogginlägg om en gång). Den var fortfarande lika fin. 

Sen körde vi från Mora, över Malung och de ödsliga skogarna i norra Värmland och landade i Dalsland. Närmare bestämt Håverud och akvedukten och slussarna där. Det var oväntat kul att stå och titta på när alla norrmän (det var bara norska fritidsbåtar av någon mystisk anledning) slussades upp och ner och försökte styra sina båtar genom den trånga akvedukten utan att göra bort sig alltför mycket inför alla oss turister som såg på.


Sen åt barnen glass och jag fnissade åt att man kunde beställa något som hette Mellerudare: en våffla med korv och potatismos ovanpå. Vi beställde INTE någon Mellerudare. Istället parkerade vi husbilen på Håveruds camping och åt tacos. 

Den campingen, förresten, är rätt speciell. Vi letade efter en reception men hittade bara (fräscha) toaletter. Efter en stund hittade vi en lapp utanför toalettbyggnaden där det stod att det inte fanns någon reception. Man tog helt enkelt en plats som var ledig, och sen kom en vaktmästare på morgonen och gick runt och tog betalt. Det funkade ju bra men man kunde se många exempel på s k kreativ parkering på den där campingplatsen. (Mest norrmän här också, faktiskt)Idag efter en solig frukost där jag ville sitta och njuta länge och övriga familjemedlemmar mest rastlöst fladdrade omkring och tyckte att "kan vi inte köra hem nu, va va va!?" så körde vi vidare. Och eftersom det var en dag med strålande solsken och 28 grader så stannade vi givetvis och...handlade på GeKås i Ullared. Lika många rasslande kundvagnar som alltid men ingen kö för att komma in. Men nu blir det inga fler stopp. Inatt sover vi i våra egna sängar för första gången på tre veckor och det ska faktiskt bli himla skönt. 


2 kommentarer:

  1. En gång i världen när jag var sisådär 17 år, var familjen på bilsemester och stannade till vid akvedukten i Håverud. Jag satt tjurigt kvar i bilen och vägrade att att gå med och titta på denna sevärdhet. Det ångrar jag idag kan jag säga, precis som min pappa förutspådde då...
    Hoppas att ni kom hem ordentligt och att allt var i sin ordning hemma på Bygatan! "Nån annan" som lovade att rensa rabatterna skötte detta dåligt. Trött, trött, trött efter varma, krävande golfrundor dessutom satte ond rygg och onda knän P för någon större insats. (M)

    SvaraRadera
  2. Tack M - allt var helt i sin ordning och vi kom fram som vi skulle. Blommorna levde och huset mådde bra. Tack också för pengarna (barnen) och vinet!
    Att rensa ogräs i den här hettan är inget man ger sig på överhuvudtaget, utvilad och med friska knän eller ej. Så det hade jag inte riktigt räknat med, faktiskt. En del ogräs är cirka 3 meter höga i rosenrabatten på baksidan. Vilken växtkraft!

    SvaraRadera