måndag 19 augusti 2013

Bakken ser ut som det brukar

I helgen som gick så gjorde vi som många andra: tog adjö av sommarlovet med en heldag på Bakken.

Bakken såg ut ungefär som Bakken alltid gjort - det är väl just det som gör Bakken till Bakken. Ni vet: träberg-och-dalbanan, Pierrot, picknickkorgarna i parken utanför, alla restaurangerna med ta-hur-mycket-du-vill-för-139-kr, det lilla tuff-tuff-tåget som på något obegripligt vis varv på varv tränger sig igenom alla folkmassor.

Vi har varit på Bakken väldigt många gånger. Det som är lite nytt nuförtiden är att vi anländer dit tillsammans med barnen, men sen drar barnen iväg åt sitt håll och vi vuxna spankulerar själva omkring. Tar en öl eller en kaffe eller så. Ibland möter vi våra upphetsade barn i folkvimlet och får en rapport på hur många gånger de åkt Tornado, eller att de blivit blöta i Flumriden eller så, och sedan drar de vidare. Ibland lyckas vi hamna intill någon karusell som de befinner sig i och fånga dem på ett foto. Och så har vi stämt träff med jämna mellanrum så att vi kan kolla upp att de lever samt trycka i dem någon slags mat.
Snart får vi nog inte åka dit med dem alls, så en får vara gla för det lille.


Två Erikar i vagnen längst bak

Fyra stycken fångade i kön till radiobilarna. Det är rätt mycket väntande i kö...
En himla trevlig matsäck hade vi gjort i ordning på morgonen för den traditionella fikan i parken innan Bakken öppnade. Rostbiffsmörgåsar, uppskurna grönsaker, kaffe, saft, delicatobollar, chips. Vi skulle bara stanna på Bilka på vägen till Bakken för att köpa öl, och så skulle det alltså bli varsin immig Hof till mig och Håkan också. Var det tänkt.
Visst. Öl handlades på Bilka. Tre stora backar, för det är alltid trevligt att ha Hof hemma. Sen skulle vi flytta på matsäcksgrejerna i bagageutrymmet för att få in de tre backarna. Det var bara det att vi inte behövde flytta på dem så värst mycket, för det visade sig att de inte alls låg i bilen. Nä, den goda och fina matsäcken stod kvar hemma på hallgolvet i Vismarlöv.
Suck. Ny tur in på Bilka för att snabbt handla bröd, skinka och annat som inte alls var som det vi tänkt oss. Givetvis kom vi försent till det avtalade mötet med dem vi skulle vara på Bakken tillsammans med. Fast å andra sidan hann det sluta regna under tiden, och efter att ha druckit den där immiga Hofen så kändes livet rätt trevligt trots kvarglömda matsäckar.

Sen var det Bakken-dag enligt givet mönster. Det enda som väl egentligen var nytt var "hönseskidningen". Det var rätt kul med hönseskidning. Vi köpte varsin lott som gällde varsin ruta, och så fick vi tre chanser till vinst när tre hönor i tur och ordning släpptes ut på "spelplanen" för att nervöst någon minut senare släppa ifrån sig en klatt. Givetvis inte i någon av våra rutor. Men kul var det.


Vi spelade på chokladhjul, förstås. Det måste man ju! Och i det allra första chokladhjulsståndet så vann vi (Håkan...) en giganto-schweizernöt. Och i nästa stånd vann vi en nalle! Hade vi slutat spela sen så hade det känts som en bra affär. Men det går ju inte - har man sån tur så vill man förstås vinna en giganto-dajm också. Gärna en giganto-kexchoklad med. Så därför spelar man snabbt bort läskigt många pengar. (och nej, vi vann inte mer sen, utan chokladen, nallen och ett litet gosedjur till fick följa med hem)


Ölen är ingen vinst, men killarna som hänger runt den är.

3 kommentarer:

  1. Låter som att ni haft en mycket bra dag på Bakken trots att den goda matsäcken stod hemma, haha!
    Man får kanske komma och hälsa på kusinerna snart så man kan få smaka ett choklad.. ;)

    SvaraRadera
  2. Kom snart i så fall - det är strykande åtgång på den där chokladen...
    Du är välkommen!

    SvaraRadera