söndag 23 september 2012

Vältrat mig i Mansfield Park. Och te.

När jag väl hämtat mig efter förmiddagens glory & fame så var det dags för Jane Austen-bokcirkel. Det var kanske tur, för så fick jag belöna mig själv på riktigt. Orientering är nämligen inte en av de mer flashiga sporterna med rikedom och sponsorkontrakt när man vinner något. Nä - idag var det faktiskt inte ens prisutdelning för vuxen-klasserna utan bara för ungdomsklasserna. Så inte ens en liten syltburk från Önos (som ungdomarna fick i pris) hade jag med mig hem efter min bedrift. Alltså var jag värd frosseri och synd.

Jag och de två andra medlemmarna i vår Jane Austen-cirkel träffas ungefär en gång i halvåret. Vi läser förstås Austens böcker, men vidgar begreppet lite för annars tar liksom materialet slut så fort. I våras såg vi till exempel Svindlande höjder på bio, och besökte innan biobesöket ett café för äkta Teatime med scones, snittar, te och cupcakes. Till nästa gång ska vi läsa en P.D James där brottet kommer att begås på Pemberley och personerna från Stolthet och fördom blir inblandade i storyn.
Men till den här gången hade vi läst Mansfield Park. Vad jag tyckte om den kan man läsa här i min bokblogg. Vi tittade dessutom på filmen Mansfield Park, från 2007 tror jag, och så drack vi förstås te med så många tillbehör vi kunde mäkta med. Snittar med hackade ägg och curryröra, och med ägg och krasse, och scones med grädde och sylt, muffins med kärleksmumsglasyr, och hästskor. Mumsa, mumsa, mumsa....!5 kommentarer:

 1. Åh vad fint! Jag vill också ha/gå på After noon tea...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi skulle ju kunna ha någon kommande bokcirkel på nåt café som har Afternoon tea? Det som ligger inne i Holmgången är bra.

   Radera
  2. Det låter bra! Om vi väljer någon mycket brittisk bok någon gång är det givet.

   Radera
 2. kan ni inte ha den här fantastiska engelska bokcirkeln någonstans nära Hornsgatan? JAg skulle vara en perfekt ledamot i den cirkeln... Ack så mysigt med afternoon tea... Jag vill vara med :-D
  /
  Åsa

  SvaraRadera
  Svar
  1. Näpp - den här bokcirkeln hålls strikt i södra Skåne. Men om du råkar ha vägarna förbi samtidigt som det är dags för nästa är du förstås välkommen!

   Radera