torsdag 6 september 2012

I-ful

Jag har precis köpt ett nytt sånt där genomskinligt skydd till skärmen på telefonen (korrekt term är...skärmskydd? skärmtäcke? super-duper-stötochsmutsavvisande-plast-för pekskärmar??) Telefonen hade fått vara utan sånt skydd ett antal veckor efter att det gamla råkat ut för multipla olyckor typ repor, regn och veck. Veckorna gick och varje gång jag plockade upp telefonen så störde jag mig på att kladdet nu likosm satt på den riktiga skärmen och inte på något skyddande skydd-skydd. Tänk om jag skulle råka repa den? Så igår tog jag mig äntligen i kragen och köpte nytt skal med tillhörande plast-skydda-skärmen-skydd.

Varför stod det inte i instruktionen att man behövde vistas i absolut klinisk miljö för att sätta på det nya skyddet? Typ en operationssal. Att göra det sittande i Lisas soffa var uppenbarligen inte en klinisk miljö. Jag tvättade telefonskärmen med den lilla putsduken som ingick. Drog försiktigt av det första skyddet som satt på skärmskydda-skyddet. Jag tog inte på Den Väldigt Känsliga Ytan med fingrarna för det stod det att man inte skulle göra. Jag satte försiktigt på skyddet på telefonskärmen. Skulle precis enligt instruktionen släta ut de små luftbubblorna med det medföljande släta-ut-luftbubblor-verktyget (en kartongbit) när jag ser att det trots all försiktighet kommit in en liten smula bakom skyddet. Nej, två smulor! Nämen nej! Tre eländiga smulor! Var åh var kom de ifrån?

Pillar försiktigt upp skyddet igen för att borsta bort smulorna och tycker då att det är ett listigt drag att använda den lilla medföljande putsduken man skulle rengöra telefonens skärm med först. Det var inte ett listigt drag. Nu fastnade i stället för smulorna massor av mikroskopiska luddar på skyddets insida. Och därför blev det förstås massor av luftbubblor bakom skyddet. Det lilla släta-ut-luftbubblor-verktyget lyckades inte släta ut dem alls.. Nästa listiga drag jag gör är att försiktigt pilla bort skyddet igen (nä, konstigt nog sitter det inte fast lika bra längre) och pilla bort det mikroskopiska luddet med fingrarna. Vilket leder till att det nu sitter både mikroskopiskt ludd och fingeravtryck på skyddets känsliga insida.

Nu finns det så många luftbubblor bakom skydda-telefon-mot-Carolina-skyddet att det hela mer liknar ett månlandskap.

Jag får köpa ett nytt skydd. Det lär väl bli till jul om jag är lika snabb som förra gången. Sen ska jag boka in mig i någon schysst och klinisk op-sal på MAS när jag ska sätta fast det.

4 kommentarer:

 1. Köp 10-pack på Kjell & Company! Jag satte mig utomhu första gången jag skulle göra det där. Och det var pollensäsong.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för tipset! Lisa behövde också nytt skydd och blev lite sur när jag bara köpte till mig själv (och såg rätt nöjd ut när jag klantat till mig)

   Radera
 2. Jag kunde inte heller... Har hårstrån och små dammprickar mitt i bilden (apstörigt!) och hörnen vill inte riktigt sitta fast hur mycket jag än drar med det där utslätningsverktyget/pappbiten...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Känns skönt att jag inte är ensam om det här. Fler än jag som behöver köpa 10-pack på Kjell & Co kanske?

   Radera