måndag 30 augusti 2021

En helg i punkter

 Helgen rasade förbi och innehöll diverse ting:

  • Regn, som från början bredde ut sig timme efter timme i prognosen i väderappen på telefonen och berättade för oss att den husbilshelg vi tänkt oss med först golfspel i Ängelholm och dagen därpå golfspel på Woodlands vid Örkelljunga, att allt detta var lönlöst och skulle bli eländigt om vi försökte oss på det. Helt bitter bokade jag av allt och aviserade i stället shoppingtur på stan med dottern.
  • Och eftersom det inte skulle åkas iväg med husbil så kunde det ju bli sen kväll med datorspel på fredagen och därefter lång skön natts sömn, sovmorgon och allt möjligt. Men nehejdå. Jo, datorspel till sent fick jag till, så det räckte och blev över. Men sömnen.. nä: 1. det var varmt, 2. det var kissnödigt, 3. det var fortsatt varmt, 4. täcket var helt dumt, 5. det kröp något på mitt ben, 6. det kröp något på min axel, 7. det var fortsatt varmt, 8. när krypet på benet (fluga) och krypet på axeln (spindel) avdagatagits och sömnen äntligen infunnit sig så tyckte 9. Tekla att morgonen kunde börja, frukosten borde serveras och dörren till Lisa forceras via kloskrapande, men 10. jag gav kattskrället mat och lyckades till sist somna om. Varför är det så lätt att sova dytungt vissa nätter och helt omöjligt andra??
  • Så blev det shoppingtur på stan med dottern. Det var vi och xxxx andra som tyckte att det här var en bra stund för detta, pga se första punkten "regn" och lägg till faktum att det precis varit löning. Pengar kliade i fickor och behov att köpa saker hade uppstått. Det var alltså trängsel, precis som förr i världen pre-corona. Och det blev nya ha-på-jobbet-sköna-skor, badbomber från Lush (sköna för själen) och lite annat.
  • Och dottern övervann efter många år sig själv och gick och tog hål i öronen. Heja, heja henne! Det har varit på gång flera gånger förr men så har modet svikit. Men nu ståtar hon alltså med en stjärna i ena örat, en halvmåne i det andra och stränga tillsägelser om rengöring och att inte pilla på öronsnibbarna med fingrarna.
  • Nu återgår vi till punkt 1: "regn" som visade sig lugna sig och bli högst beskedligt och på söndagen inte alls. I Örkelljunga och på Woodlands skulle det nu alltså inte regna alls på hela dagen. Bitterheten ökade en hel del, men nu stod ju husbilen kvar i Vismarlöv och det kändes långt att köra ända till Örkelljunga bara för en dags golfspel. Så det fick bli golf på hemmabanan Naturligvis GCC i stället. Rätt kul det med. Fast inte när jag för tretusenåttahundratjugofjärde gången sänkte bollen i vattenhindret på åttonde hålet. 
  • Söndagen bjöd också på detta: en son! Sonen kom vid 9-tiden på morgonen, men inte för att han var morgonpigg och redig, utan för att han varit uppe hela natten och spelat spel med två kompisar i närheten. Detta var alltså kväll för honom. Så hans besök hemma bestod mest i att han låg och sov i sin säng, för att sedan ansluta till oss vakna dagmänniskor framåt aftonen när det var dags för middag. Men ändå: kul att se honom!
  • Annars då? Datorspel. Många timmars datorspel. Jag är i antikens Grekland på äventyr i Assassins Creed Odyssey, och det är trivsamt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar