Jag har upptäckt en ny älsklingsgrej att ha i maten: ingefära.
Så himla gott det är! Så väldigt goda många saker blir när det är ingefära i! Senast idag hade vi en kycklinggryta (i City Gross-matkassen förstås) där det var ingefära med, och som var vansinnigt god. Och för ett tag sedan gjorde vi en rödkålscoleslaw med ingefära i , som var sååå god.
Nu vill jag nästan testa ingefära i allt. Vad kan det mera stoppas i? Är det någon som har ett älsklingsrecept som är ingefärigt? Kan jag få det?
Min morgonsup (håller dig frisk i alla (?) lägen: Skiva 300g ingefära tunnt. Koka i 7,5dl vatten i 30 min. Sila. Rör i 1dl socker. Låt svalna och rör i saft från en citron.
SvaraRaderaFast gott..? Det vete sjutton.
Men det får väl sparas i huskursboken, i alla fall? Tillsammans med "drick en whisky och ta ett varmt bad när en förkylning verkar vara på gång"? (den försvinner inte men man känner sig lite gladare i alla fall)
SvaraRaderaJust det. Glömde doseringen: ett snapsglas varje morgon. Att det är just snapsglas är viktigt. Tog en slutk ur ett vanligt glas en morgon och det var inte alls lika kul.
Radera