torsdag 5 juni 2014

Fluglarver - the sequel

Så igår morse kom sopbilen och tömde vår argel-gargel-äckliga soptunna på sopor, fluglarver och andra onämnbara ting. Ganska direkt när jag kommit hem från jobbet utrustade jag mig sålunda med handskar, jacka och vattenslang och spolade rent eländet.

Länge, länge spolade jag. Tömde på vatten som samlats och spolade igen. Kontrollerade noga att det inte var några vita läbb-maskar kvar. Ställde tillbaka tunnan på plats, hängde upp vattenslangen och kände mig nöjd.

Idag skulle jag återigen slänga en soppåse på väg ut till bilen och jobbet. Trygg i förvissningen om att soptunnan nu skulle vara...ja, inte skinande ren i alla fall, men ändå tom på blä-invånare.

Men nej?! Där krälade fluglarver...Inte i sådana där klumpar och pölar som i tisdags morse. Men - de krälade. Några på sidan. Ganska många inuti. Fler på insidan av locket.

Men..vad fan?! (förlåt) rent ut sagt! Var kom de ifrån, då? Tunnan var REN igår. Inga sopor, inga larver. Har de larver jag spolade ut igår ägnat hela natten åt att kräla längs med bygatan och tillbaka in i soptunnan? Är det liksom deras kära lilla hem och de hade hemlängtan? Eller är vår soptunna Alla Fluglarvers Hemliga Kyrkogård dit Skånes alla fluglarver beger sig när de känner att det är dags att dö??

Eller kan flugor lägga ägg även i plast?

Upplys mig.

2 kommentarer:

  1. Tvätta inte bara med vatten. Tvätta/spraya med ättika. Låt tunnan torka ur innan du stänger locket efter du tvättat den helt ren (och ättikasprayat)

    SvaraRadera
  2. OK, tack, ska prova.
    Det låter som att du har erfarenhet?? Urk, i så fall.

    SvaraRadera