tisdag 3 juni 2014

Äckelattack....gah!!

Jag skulle slänga soppåsen i soptunnan i morse på väg till jobbet. Öppnar locket, slänger i påsen - och samtidigt registrerar hjärnan ett antal slemmiga vita fläckar längs med soptunnans kanter.

Fläckar som rör sig. Fläckar som inte är fläckar utan stora pölar av myllrande, vidriga fluglarver.

Gaaaaaah! Bläääää! Jag HATAR saker som myllrar. Jag HATAR fluglarver!!

Vi slänger fint och ordentligt matavfallet i de där bruna papperspåsarna, i ett eget fack i soptunnan. Hittills har vi varit förskonade från fluglarver där (utom någon enda gång när vi precis flyttat in i huset för fjorton år sen). Det brukar ju vara soptömning varje vecka när det är som varmast på sommaren. Men nu har det varit väldigt varmt en tid, och det är nästan två veckor sedan sopbilen var här...så det är inte så konstigt att det är fluglarver i tunnan.

Fast de var ju inte i. De var längs med kanten. Och jag var inte helt säker på om jag stötte i tunnan med höften när jag slängde i påsen eller inte. Om jag kunde fått några på mig.

Borstade jackan, byxorna, väskan, allt. Flera gånger innan jag satte mig i bilen. Ännu fler gånger när jag kom till jobbet. Kollade i spegeln. Inga fluglarver på mig.

Ändå kröp det över hela kroppen. Det kryper fortfarande. Det känns som att jag har säkert hundra fluglarver krälandes på mig. Jag har ett starkt och nästan obändigt behov av att åka hem och duscha.

Men ska INTE göra det. Sunda förnuftet säger att jag inte har några larver krypande på mig. 

*panik*
*panik*

Lugna dig, Carolina! Du HAR inga larver på dig. De attackerar inte.

Nej. Du kommer inte att drömma om larver i natt. Nej, det kommer inte att välla klumpar av fluglarver ur jeansen när du tar dem av dig nästa gång.

*fortfarande panik* Vem vet, kanske hela bygatan är full med krälande larver när jag kommer hem i eftermiddag? Vem vet???

6 kommentarer:

 1. Usch, superäckligt! Jag har varit med om nåt liknande en gång i tiden och jag har full förståelse för dina panikkänslor. Usch och tvi! (M)

  SvaraRadera
 2. Ja men det är ju precis samma känsla som när vi enda gången har drabbats av hårlöss... det kröp i mig och på mig i flera månader efter... nu kliar det igen... NAJJJJJ!!!!! Jag förstår helt känslan... URK!!!! Fluglarver är dessutom helt vidriga i hela sin uppenbarelse... vita tjocka slemmiga saker som dessutom rör sig i klunga. URK!
  Hoppas nii får bort dem snart.

  SvaraRadera
 3. Soptunnan blir tömd i morgon. Sedan är det jag som drar fram stora vattenslangen med det hårdaste sprutet...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Glöm inte klä dig i regnmundering från topp till tå. Ifall något fluglarvsförorenat vatten skulle stänka på dig...

   Radera
 4. För det är säkert giftigt.

  SvaraRadera