onsdag 8 januari 2014

Super-Mario the plumber - släng dig i väggen, alltså.

Hur mysigt är det inte att ta ett långt och varmt bad med goda doftoljor i när man varit ute och sprungit en småkall, regnig januaridag?

Hur mindre mysigt är det inte att upptäcka när badvattnet ska släppas ut att det är stopp i avloppet och att allt badvatten i stället rinner ut på badrumsgolvet?

Hur charmigt är det att se en naken, dyblöt 46-åring sitta och gräva i avloppet med sin hand för att avlägsna den vedervärdiga hårbollen som sitter i vattenlåset? (för inte fan pallar man gå och hämta gummihandskar när man redan är dyblöt och förhoppningsvis snart ska kunna duscha?)

Hur tråkigt är det inte att förstå att det ändå är totalstopp i avloppet trots det avlägsnade hårbollsdjuret som bodde i vattenlåset? Att valda delar av hårdjuret har flutit in i röret och satt sig fast?

Hur kul är det att försöka duscha utan att överfylla badkaret som fortfarande är nästan fullt av badvatten? Supersnabb blötning av hår, riktigt summarisk sköljning av schampo ur hår och från kropp?

Hur envis är egentligen den där 46-åringen som ger sig fan på att det nog går att fixa det där stoppet i avloppet utan att behöva ringa någon dyr rörmokare?

Hur fascinerande är det inte att sitta och släppa ut lite badvatten i taget och lyssna på de blurpande ljuden från avloppsrörens innersta inälvor och hoppas på att stoppet snart ska ge med sig?

Hur oerhört tillfredsställande är det inte när det faktiskt gör det, helt plötsligt och med ett definitivt sloooorp? Hur allt vatten sedan i god ordning rinner ut som det ska? Hur hela badkaret kan tömmas och ingen rörmokare behöver ringas?

Och, till sist, hur nöjd är man inte när man inser att man nog behöver bada lite oftare för att få en rejäl genomrinning av rören då och då?


4 kommentarer:

 1. Åh, vi skulle ringt dig istället. Hade dyr spolgubbe här idag, (nästan) helt i onödan...

  SvaraRadera
 2. Jamen varför tänkte ni inte på det? :)
  Trist med spolgubbar - de kostar pengar bara bilen stannar utanför huset.

  SvaraRadera
 3. Det där slooorpet var riktigt gött! Dessutom skönt att det handlade om handfatet, där jag kan skylla stoppet på makens skägg och inte badkaret där stoppet troligen hade orsakats av mitt hår. ;)

  SvaraRadera
 4. Vi har ganska ofta stopp i handfatet också. Och det går inte att slingra sig undan - det är mitt fel då med. Men allra mest dotterns, hon med det midjelånga håret vars hårstrån ligger överallt här hemma och stoppar upp avlopp både här och där.

  SvaraRadera