torsdag 30 januari 2014

Om parkeringen på Emporia

Det  här undrar jag över varje gång jag är på Emporia.

När man är klar så går man till parkeringen. På vägen dit betalar man parkeringsavgiften i automaten. Biljetten sticks in, därefter betalar man med kort/mynt och så ploppar biljetten ut igen, nu registrerad som betald.

Man tager sin lilla bil och kör ner till bommen vid utfarten. Här är det meningen att man ska sticka in parkeringsbiljetten i automaten vid bommen så att den känner av att avgiften är betald och sedan öppna sig.

Men nio gånger av tio hinner jag aldrig sticka in biljetten i automaten. Lampan lyser grönt och bommen lyfts utan att jag gjort mer än öppnat bilrutan.

Någonting känner av att jag betalat biljetten. Och bommen lyfts. Húr creepy är inte detta? Det är en helt vanlig sketen p-biljett med en streckkod på - den kan väl knappast ha någon trådlös överföring av information till automaten vid bommen? Och det står ingen liten farbror vid bommen heller som känner igen alla bilförare som har betalt.

Hur går det där till? Hur? Hur???

4 kommentarer:

 1. Parkeringssystemet är sofistikerat, på så sätt att en bild tas av bilens nummerplåt vid infarten, vilken sedan kopplas ihop med biljetten. Kunderna betalar efter utförda ärenden i betalningsautomater. Vid utfarten känner en kamera igen om bilens ägare har betalat biljetten eller ej och öppnar bommen automatiskt om så är fallet. Gröna dioder visar var de lediga platserna finns, vilket eliminerar söktrafiken

  SvaraRadera
 2. Men OJ!! Är det verkligen så avancerat!
  Nu är jag riktigt imponerad, faktiskt.
  Det här med de gröna lamporna över parkeringsplatserna har jag jublat över många gånger. Himla smart.
  Men att en kamera fotar nummerplåten - det var riktigt kul att veta.

  SvaraRadera
 3. Linus säger att reg numret stod på biljetten tidigare. Vet ej om det fortfarande gör det men det verkar ju riktigt smart! Som om du eller jag till exempel hade hittat på det ;)

  SvaraRadera
 4. Definitivt i nivå med en Evelina/Carolina-hjärna :)

  Jag måste kolla på p-biljetten nästa gång om regnumret fortfarande står med. Har aldrig ens tänkt på det.

  SvaraRadera