måndag 27 januari 2014

*nonchalant* "Vad jag gör? Äsch, sitter bara och knackar lite html-kod."

Något jag sitter och pysslar en hel del med nu är att tillsammans med en annan person göra om orienteringsklubbens hemsida. Han står för det tekniska kunnandet och uppbyggandet - jag för själva inmatningen av information.

Jag har förvisso redan uppdaterat den där sidan ett bra tag. Från början plockade jag bara upp sidorna i Dreamweaver och gjorde om dem - som att skriva i word ungefär fast man tänker lite annorlunda med själva publicerandet. Sedan gjordes sidan om, och jag fick lära mig ett nytt sätt att skriva in info: Markdown. Det trivdes jag aldrig med, och ingen verkade trivas med nya sidan heller. Det är därför vi nu gör en ny.

Jag använder Dreamweaver igen, men nu ser av någon säkert-väldigt-tekniskt-förnuftig-anledning-som-jag-inte-begriper sidorna inte likadana ut när jag skriver dem som de gör på webben. För enkelhetens skull håller jag nu HTML-fönstret uppe, och kopierar in kodsträngar. Det är egentligen fortfarande inget avancerat - men jag känner mig som värsta dataprogrammerarspecialisthackern!

Wow! Jag skriver kod! liksom.

Och det är så himla, himla kul! Att sitta och gneta med kodraderna och vara noggrann - och så blir det så tydligt och fint när det är publicerat på webben sen.

Så här ser det ut när jag skriver in texten och allt det andra i Dreamweaver;


Och så här ser just det kodningspartiet ut på webben sen:


Visst är det kul? Visst??
(*går och sätter på mig en nördig keps och korkar upp en jolt-cola*)


2 kommentarer:

  1. Åh vad du är duktig! Ser fram emot en fin läsvänligvsida när det blir klart. Heja er som fixar!
    GP

    SvaraRadera
  2. Det känns jättebra och den kommer att bli riktigt fin!!

    SvaraRadera