måndag 24 mars 2014

Schindler's list med violin och trombon

Jag har haft en förträfflig måndagskväll. Jag har varit på musikalkonsert med Svedala kulturskola, eller rättare sagt Svedala blåsorkester med kören Chips, i Naverlönnskolans matsal. Riktigt fint var det stundtals, med musik från mina älskade musikaler Chess, The Phantom of the Opera och andra.

Och så spelade en trombontrio temat ur filmen Schindler's list, med en violinsolist. Det var Lisa! Fiol och tromboner hade jag aldrig hört tillsammans med varandra förut, och undrade hur Lisas fiol överhuvudtaget skulle kunna höras. Men det var alltså en mikrofon riktad mot den, och trombonerna och fiolen smälte ihop till något riktigt bra.

(Lisa tyckte det var lite läskigt att stå på scen själv så hennes lärare Malin är med som stöd, men det är Lisas fiol som hörs mest trots allt)

Det är fint. Klart att mamman är stolt. Det är också långsamt och sorgligt och hundra mil från Gånglåt från Äppelbo...men Schindler's list är ju också en väldigt sorglig film. Fiolerna gråter och trombonerna suckar sorgligt bööööh.

1 kommentar:

  1. Åh, så fint! Duktiga, duktiga Lisa! Det var inte utan att tårarna trillade lite. (M)

    SvaraRadera