tisdag 18 mars 2014

Dödsföraktande myror

Varje år brukar vi få in myror i huset. Det börjar så här års, med några stycken som scoutar lite, hittar och markerar ut mål och lägger ut doftspår för att sedan leda den stora invasionen rätt. Stora invasionen följer sedan ungefär i juli. 

Eftersom vi i vår tur varje år kör Den Stora och Brutala Motaktionen mot myrorna (inget snällt och mesigt typ kokande vatten utan vi kör med Elakaste Giftet) så blir det ofta ett ställningskrig. Myrorna hittar en väg in i huset. Invaderar. Vi lägger ut gift. De dör. Den vägen in stoppad. Myrorna omgrupperar över vintern, hittar en ny väg in i huset. Invaderar. Vi lägger ut gift. De dör. Osv, osv...

Men i år undrar jag lite hur myrorna är funtade, faktiskt. De mål de utser brukar förstås vara vettiga mål. Sånt som kan ätas av myror. Söta saker, kladdiga matrester och annat mums. Alltså brukar invasionen för det mesta komma i köket.

Men så icke i år. Nu har vi myror i badrummet. I badrummet?? Vad tänker de sig kunna hitta där? Tvål?

Men min största undran är faktiskt hur de kommer in i detta badrum, som är helkaklat. De brukar dyka upp vid badkaret, har vi sett. Alltså kommer de troligen uppkravlande ur avloppet. Fatta vilket farligt vågspel det måste vara att ta sig in i badrummet via avloppet för en myra?

Nu bär min fantasi iväg med mig och jag ser Myrriket framför mig. Myrdrottningen omges av sina tappraste krigare.
"Det är enda sättet. Ni måste prova Avloppsingången till Stora Huset Med De Oändliga Matresurserna."
"Men, ärade drottning...det är farligt! Det kommer enorma vattenmängder rusande på oregelbundna tider. Vi kommer aldrig att överleva detta!"
"Är ni mina tappra krigare eller är ni töntiga barnkammarmyror? Va? Det är en order. Undersök matmöjligheterna i slutet av Avloppsingången. Det är det enda stället vi inte har provat. Alla andra ingångar till Stora Huset Med De Oändliga Matresurserna är förlorade, stängda av Farliga Giftet."
"Ja, min drottning. Vi hör och lyder."

Attackmyror letar sig modigt in i avloppet. "Hepp, hepp, hepp" låter de, så som sådana där insatsstyrkor plägar låta. Sju av tio myror avlider när de drunknar i de stora vattenmassorna. Efter fasansfulla fasor och stora umbäranden lyckas några få ta sig upp och in i badrummet. Och vad hittar de? Tvål. Schampo. Toalettpapper.

Och en elak människa som krossar dem under sin tumme.(om det är någon som undrar var Carolina befinner sig när hon ser helt frånvarande ut - vilket sker ganska ofta - så är det i liknande fantasier som den ovan...)

7 kommentarer:

 1. Vad säger man annat än;"du är dig lik du", "du är väldigt rolig" och "varför blev du inte författare med den fantasin?".

  SvaraRadera
 2. Fantasin vill liksom bara komma ner på papper i roliga småportioner - inte i en hel bok som kräver arbete och disciplin :)

  SvaraRadera
 3. Noveller kanske? (M, igen)

  SvaraRadera
 4. Jag avreagerar mig i bloggen...

  SvaraRadera
 5. Du läser helt klart för mycket fantasy...

  SvaraRadera
 6. Eller så är det som så att du älskar att läsa fantasy på grund av din egen mycket livliga fantasi... (M)

  SvaraRadera