måndag 10 mars 2014

Hon sjunger när hon städar

En fin dag idag. Jag slutade vid lunch som alltid på måndagar, och åkte hem för lite städning. Ibland är det trist, det där med städning, men idag kändes det som en fantastiskt skön grej. Våren körde Fantastisk Marsdag på högsta volym. Altandörr och ytterdörr på vid gavel, fågelkvitter och solsken, och så få dammsuga bort allt grus och göra snyggt och rent. Själen mådde så bra.

Ännu bättre mådde själen när jag tog med den ut i trädgården. Det roligaste trädgårdsarbetet tycker jag är nu, när det är nytt för året och man har längtat genom vintern efter blommor, jord och sånt som växer. Solen värmde så skönt, ogräset har inte kommit igång på allvar, krokusarna och vintergäcken blommade i kapp och jag satte igång med att städa rabatterna.

Det var inte riktigt så här jag planterade krokusarna en gång - men de lever sitt eget liv och flyttar runt i hela trädgården
Det är så oerhört tillfredsställande att vårstäda rabatter - allt gammalt och visset och trist väck och så kommer de fina blommorna fram och hela livet känns nystädat och fräscht.

Här är rabatten utanför köksfönstret innan jag började (jag började med den för att kunna ha något fint att titta ut på varje morgon när jag kommer nedhasande till frukost och behöver något som väcker mig till liv):


Och så här ser den ut efter en stunds rafsande och klippande:Trädgårdsarbete i mars - är inte det lite som feng shui för själ och trädgård?

4 kommentarer:

 1. Ja, gud vad allting är skönt när det börjar om. Eller?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo precis så. In med det nya och ut med det gamla!

   Radera
 2. ja det är den enda feng shui som gör sig besvär hos oss... jag har vårstädat balkongen.. tete a tete (eller hur det nu stavas) blommar sen två dagar i balkonglådorna. så härligt med dessa små gula solar som lyser nu i rabatten. /Åsa

  SvaraRadera
 3. Åh, såna brukar jag ha i en kruka på bordet i uterummet! Man blir så glad av dem. Har inte hunnit köpa några än i år, men måste göra det genast.

  SvaraRadera