lördag 7 december 2013

Bye bye Volvo. Hej Polo!

Alldeles nyss såg jag vår Volvo slira iväg på den väldigt snöiga bygatan. Fast med någon helt främmande vid ratten. Någon som ska ta sig an den där rosten på sidobalkarna, bromsarna och allt det andra som skulle göras vid. I handen har jag 6 hopvikta 500-lappar. Mer fick vi inte för den. Och då var tretusen ändå det absolut högsta budet vi fick efter att ha lagt ut bilen till försäljning på Blocket.

Visst, det var skönt att bli av med alla de där problemen. Men ändå svider det lite i hjärtat. Den var så fin när vi köpte den, Volvon. Då för tio år och tjugotretusen mil sedan. Och nu säljer vi den nästan som skrot.

*gråter lite inombords*

Och nu - ja nu har vi bara en bil. Det kan ju, minst sagt, bli lite besvärligt. Jag får cykla till jobbet ett tag, och just nu ligger den lite mer än en decimeter snö på vägarna här ute vid Vismarlöv. Men det töar nog imorgon. Hoppas jag. Och vi får definitivt problem de närmaste veckorna med körandet till olika kvällsaktiviteter. Man cyklar liksom inte till Svedala med Lisa och fiolen på pakethållaren när hon ska på ensembleövning och konserter den närmaste tiden. Men det löser sig nog.

För vi ser ljuset i slutet av tunneln. Om tre eller fyra veckor ska vi köra Ny Bil. Faktiskt. En årsmodell -14 som har gått 0 mil. Det är inte klokt. Det har vi aldrig gjort förut. Det är en VW Polo 1.4 85 Masters, färg Shadow Blue. Med vinterdäck, motorvärmare och kupéfläkt.

Fatta, ny bil!

Har vi blivit helt galna? Nej, bara väldigt, väldigt trötta på att alltid ha problem med bilarna. Har vi blivit rika? Nej, definitivt inte.

Men vi ska prova något nytt. Vi ska privatleasa en bil. Vi förbinder oss att betala 2000:- i månaden i tre år. Vi får inte köra mer än totalt 4500 mil. När de tre åren har gått lämnar vi tillbaka bilen till bilfirman (eller köper ut den till restvärde). Vi betalar ingenting i handpenning. All service ingår. Och vi tycker att vi köper oss till en problemfriare tillvaro. Vi får väl se om vi ångrar oss sen. Men just nu känns det väldigt bra, i alla fall.

Snart i ett Vismarlöv nära mig

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar