fredag 20 april 2018

Torsdagsvärme

Det är inte klokt vad strålande aprilsol och tjugogradig värme kan göra för humöret?!! Alla mina orosgrejer och bekymmer och sånt jag går och ältar... det blir liksom så förminskat av att gå i klänning med bara armar och ben i solsken och värme i en tallskog som doftar som bara en tallskog kan dofta när solen lyser varmt på den. Screw alla bekymmer! liksom, livet just nu är helt underbart!

Tallskogen var det fina jag hann med att göra på lunchen. Äta 30 min, gå 15 minuter bortåt och 15 minuter tillbaka och vara glad resten av eftermiddagen. Lunchpromenader fina vårdagar FTW, alltså!

Annan bra sak i  min omedelbara närhet: jag har en massa Polly som ligger i min översta skrivbordslåda. De är nödgodis, men just nu fladdrar den där skrivbordslådan ut och in mest hela tiden så när nöden uppstår (kan bestå i både blodsockerfall framåt kvällen och/eller hormonstinna femtonåringar i grupp) så kommer banne mig hela Polly-lagret att vara slut. Tur det finns fler i affären.
(har de förresten slutat göra Polly Rocks nu? de där med smak av citron och saltlakrits som var så himla goda? katastrof i så fall ju)

Annat som varmt aprilväder kan få till stånd:


 • Att jag kompade ut två timmar tidigare och körde hem för att få komma ut på en löprunda medan solen och vädret fortfarande gjorde sitt bästa. Jag sprang längs med landsvägarna där hemma, lyssnade på musik och blev solbränd i ansiktet. Men ungefär halvvägs sprang jag längs med Skåneleden över betesmarker och ängar, och där var det så himla fint och fullt av vitsippor att jag var tvungen att stänga av musiken, springandet och världen en stund och bara stå och titta. Tänk, att det kan vara så fint! Ekar och gamla grindar och grönt gräs och gula blommor och koltrastar som håller på att spricka av sång och sol och alltihop....!
 • Att min son begick barfotapremiär. Han har den där grejen att han på sommaren ska gå barfota för att få tjockare hud under fötterna eller vad det nu är han har för mål. Och igår tyckte han tydligen att sommaren hade inträtt. Dock gick han ju sin kvällspromenad efter 22 när det hade blivit mörkt? Och för typ två veckor sedan låg det snö på vägarna? När han efter 23 kom tillbaka så var det med stelfrusna fötter. I Wonder Why...
Lunchpromenad idag också? Helt klart!

De här blommar i rabatten hemma just nu. Skrapa på bilden så känner du doften... :)

2 kommentarer:

 1. Visst är det underbart! Gick också lunchpromenad, fast i onsdags. Och sen cyklade jag genom solvarm tallskog igår och jag håller med - det finns inget som doftar som soltall!
  Vilket galet väderomslag!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Makalöst - tjugo grader varmare än för två veckor sen...?!

   Radera