onsdag 16 april 2014

Worth waiting for

För några veckor sen var vi på Emporia. Det var samtidigt som vi under ett par veckors tid uteslöt alla mjölkprodukter för Lisa för att se om hennes problem med magen berodde på mjölkallergi. Vi ville ta en liten lyxfika när vi var där, och kollade in på Yogiboost, det där stället som alltid verkar smockat med folk. De säljer yoghurtglass, det visste vi, men vi skulle nu kolla om de hade någon mjölkfri glass som alternativ så att vi ändå kunde ta vår lyxfika där.

Det hade de inte. Bara yoghurtglass. Men "bara...."? Nej, verkligen inte! Vi förstod varför det alltid hängde horder med folk på det där stället. För det var som en plockgodisaffär, fast med glass. Först fyllde man själv en gigantisk bägare med de glassorter man ville ha (yoghurtglassen är lite som mjukglass), fanns kanske 10 smaker att välja på. Sen hällde man själv på den toppingen man ville ha. Och vi pratar inte "topping" som i 3-4 sketna glass-såser. Nej. Det fanns såser. Det fanns smågodis. Det fanns choklad på längden och tvären. Det fanns frukt. Det fanns Nutella ur pump. Det fanns...allt.

Men det fanns inte glass utan mjölk.

Åh. Det var så synd om min stackars lilla tjej. Hon ville ha. Alltihop. Chokladglass, med chokladsås, med chokladgodis och nutella ovanpå. Men hon fick inte. Så vi gick någon annanstans. Lisa sa tappert att "det är OK mamma, jag var ändå inte riktigt sugen på glass". Med ögon som stirrade rakt fram och stela läppar.

Men. Det visade det ju sig att det inte var mjölkallergi! (och hon är för övrigt nästan av med magvärken nu när hon i en dryg vecka fått äta magkatarrsmedicin...) Så igår kväll så körde vi till Emporia igen, hela familjen. Enkom för att äntligen få vältra oss i yoghurtglass med över 75 olika tillbehör.

Var det gott? Ja. Var det för mycket. Alldeles säkert. Jag orkade inte äta upp min portion.

Var det värt det? Jadå. Vartenda öre. Så värt.


Här börjar man, med att tanka ner glass av valfri sort i sin bägare. Jag tog lakrits och melon. Erik tog fyra olika sorter...

Ett utsnitt av "toppingbordet"
 
Chokladavdelningen...

Lisas bägare, med tillhörande Oreokex.

Min bägare. Det snarare en godisskål med lite glass i botten.

7 kommentarer:

 1. Herr-re-GUUUUD! Tur att vi inte åker till Emporia så ofta, eller egentligen aldrig. Helt fel ställe att släppa loss ett preggo med socker-cravings!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Har kommit till stadium i graviditeten att vad jag äter påverkar födelsevikten på bebis. Och jag gillar när de är små...

   Radera
 2. Hm. Jag åt ostbågar hela graviditeten, med bägge barnen. Och se bara som det gick.

  SvaraRadera
 3. Yogiboost har mjölkfritt nu
  Kram

  SvaraRadera
 4. Det finns frukt och bär på yogiboost tar alltid det äter inte socker

  SvaraRadera
  Svar
  1. Himla bra att mjölkfritt finns! Även om min Lisa tål mjölk så finns det många som inte gör det. Och ja, frukt och bär är fint. Jag brukar vräka på jordgubbar på min glass (och choklad...). Så gott!

   Radera