fredag 25 oktober 2013

Läsktokfnatt à la matsalspersonal

En gång om året får personalen i Klågerupskolans matsal ett underbart tokfnatt och förvandlar hela matsalen till ett läskigt och fantastiskt äventyr. Det är på fredagen innan höstlovet, alltså inför Halloween.

Det hängs alltså inte bara upp några halvhjärtade skelett i några snören och fejkade spindelväv över tallriksställen - nej nej nej. För det första sätter de upp svart plast på alla väggar och fönster så det blir helt mörkt därinne. Sedan Dekorerar de. Och då menar jag Dekorerar med stort D. Det är liksom lite som att gå in i Aladdins skattkammargrotta, fast med skräcktema. Där finns råttfamiljer precis invid blecken med mat, där hänger skelett i alla möjliga storlekar, där är ljus i pumpor, höstlöv, ormar. Och dekoreringen ser dessutom olika ut från år till år. Höjdpunkten tror jag var när det var tema "pumpa" med pumpansikten i olika former varav en faktiskt kräktes (nära mjölken...).

Och givetvis är det inte nog med det. Hela personalen själva, plus inhoppade "statister" från skolans övriga personal, klär ut sig å det gruvligaste. Det gäller att inte tappa pyttipannan när Döden-dockan precis intill visar sig inte alls vara någon docka utan någon som sträcker fram en skeletthand...

Lägg så till läskig musik ur högtalarna och du fattar varför ungarna på skolan ser fram emot denna skollunch veckovis innan. De är skräckblandad förtjusta. Nästan väl läskigt, tycker de, men ändå å så väldigt spännande.

I dag tog jag en del foton - men det blir ju aldrig samma sak på bild, sånt där (och definitivt inte med Iphone-kameran). Utan blixt blir det för mörkt och svårt att se - med blixt på tok för upplyst och stämningspajande. Men försök ana er till hur det ser ut av de här:

5 kommentarer:

 1. Fantastiskt roligt, verkligen! (M)

  SvaraRadera
 2. Ja, de är verkligen enormt kreativa!

  SvaraRadera
 3. Wow, vilket engagemang! Jag kan inte riktigt se våra mattanter göra något sånt... Alls.

  SvaraRadera
 4. jag vet men skelett mannen var......

  SvaraRadera
 5. Våra mattanter är en alldeles speciell sort.
  Ja, Lisa, jag vet också vem skelettmannen var :)

  SvaraRadera