tisdag 1 oktober 2013

Eller om vi ska köpa några trisslotter i stället?

Nu, när benen börjar närma sig sin normala status efter Lidingöloppet, har vi alltså börjat prata om "nästa gång". Berlin Marathon och Lidingöloppet går samma helg även 2014 så då måste man välja. Jag kollade på hemsidan för Berlin Marathon för att se när man kunde anmäla sig och lite annat - och kunde läsa mig till att man inte kan anmäla sig direkt till att springa nästa år. Däremot kan man anmäla sig till att vara med i en utlottning av möjligheter till att anmäla sig.

Jag trodde först jag fattade fel. Vadå lottning? Var det utlottning av några gratisstarter eller vad?

Nä.

I årets upplaga av Berlin Marathon deltog 40 000 löpare. Fyrtiotusen!! Och de 40 000 platserna tog slut på 3,5 timme. TRE OCH EN HALV TIMME! FYRTIOTUSEN LÖPARE!!!

De ordentliga tyska arrangörerna tyckte att så kunde man inte ha det. Alla ska ha samma chans. Så inför 2014 års Berlin Marathon skickar man in en anmälan till det stora lotteriet. Den 1 november meddelas de 40 000 lyckliga som får en registreringslänk per mail och som sedan har två veckor på sig att anmäla sig på riktigt.

Vi har anmält oss till lotteriet. Så om vi nu skulle ha turen med oss - ja då kan vi vinna möjligheten att betala 110 euro för att få jogga oss igenom 42 km Yej!

Eller också kan vi springa till Eslöv. Helt gratis.

4 kommentarer:

 1. Eslöv, Eslöv, Eslöv!!!! Du kan få fika när du kommer fram!

  SvaraRadera
 2. Pratade med en kollega som var där i helgen (och hejade). Hon sa att det var helt galet (roligt)! Massa folk och galna tyskar med bjällror...;)Så håller tummarna för att ni kommer med!
  /Syster

  SvaraRadera
 3. Tack Emelie! Det kanske blir ett nytt storlopp: Vismarlöv - Eslöv. Med publiksiffror i storleksordningen 20 st. Kanske.

  SvaraRadera
 4. Syster - ja vi vill verkligen dit! Jag har också hört att det är otroligt många människor som står längs med banan och hejar, och det gör det hela så mycket roligare.

  SvaraRadera