tisdag 15 oktober 2013

En mor-dotter-grej

Riktigt kul har vi haft det ikväll, Lisa och jag. Och jobbigt. Vi har varit på Friskis & Svettis! Ett vanligt medelpass i en vanlig gympasal. Men för mig var det första gången på säkert fyra-fem år eller så jag var på gympa. Och Lisa har aldrig varit på F&S.

Jag undrade lite innan - ska min axel orka? Vältränad är jag ju - men från midjan och neråt, liksom. Jag har sedan länge problem med vänster axel, och senaste tiden har det varit värre än vanligt. Dessutom behöver jag verkligen träna magen och ryggen, och det gör man nästan inte ett dugg när man springer. Men jag trodde nog det skulle gå OK.

Men Lisa, då? Som mest tränar sig genom att byta kanal på fjärrkontrollen? Skulle hon hänga med? Orka hela passet? Tycka att det var pinsamt?

Hon såg lite misstänksam ut halva första låten ("mamma, det här känns rätt konstigt, faktiskt"). Men sen kom hon in i det. Och orkade! Jag kollade åt hennes håll ett par gånger och såg ett svettigt rött ansikte och en kropp som envist kämpade vidare, och ett stort leende faktiskt.

Och efteråt pratade vi om "nästa gång". En gång i veckan ska vi gå, har vi tänkt. Det ska bli en Lisa-mamma-kväll, och det ska bli hur kul som helst.

Skönt för Lisa att på väg till bilen få påpeka att "jag har faktiskt bättre kondis än vad du tror!"


3 kommentarer:

 1. Vad trevligt det låter! Vad synd att jag inte bor i Skåne för då hade det kunnat bli en mormor-mamma-dotter-kväll. Förresten, hur klarade din axel passet?
  (M)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag blev väldigt trött i axeln, men det kändes som "rätt" slags ont.

   Radera
  2. Rätt slags trött skulle det stå.

   Radera