onsdag 12 juni 2013

Bibliotekarien v/s Zia

Hela den här veckan på jobbet håller jag på att prata om sommarläsning för barnen i skolan. Jag går runt i klassrummen på låg- och mellanstadiet med en bokvagn proppfull med böcker som jag vill locka barnen att låna över sommarlovet. Det går bra. De lyssnar ivrigt och vill hemskt gärna låna. De till och med applåderar när jag har pratat färdigt. Alltså, det brukar de inte göra när de kommer på vanliga bokprat till biblioteket, men det här är lite extra festligt. Bibliotekarien går ut på turné till barnen, liksom. Sommarlovet hägrar runt knuten. Allt är kul, alla är snälla och bibliotekarien bör applåderas.

Fast inte idag. Idag var bibliotekarien bara blaha blaha. För idag kom Oscar Zia på besök till Klågerupskolan. Han gick ju här ända tills förra våren, och han var väl mest här för att kolla på niornas musikal. Men han blev kvar hela dagen eftersom alla eleverna här blev som tokiga. Oscar! Oscar Zia är här! Har ni hört! Jag har fått Oscar Zias autograf! Jag fick en kram av honom! Tjut! Iiiiiihhh! Skriiiik! Oscar Zia kom till vårt klassrum! Nähä? då får han komma till oss också!! Skriiik! Hjärtan! Hem och hämta kameran!

Och han gick alltså snällt runt överallt och besökte alla klasser och lät ALLA som ville få hans autograf. Och så kommer då hon. Bibliotekarien. Som inte ens kan ta ett enda danssteg foxtrot eller quickstep. Sjunga kan hon inte heller. Komma till klassrummen och prata böcker. Hallå! Hur rafflande är hon? En klass (eller, ja, de var två klasser som hade klämt in sig i ett och samma klassrum) lyssnade snällt på mig den halvtimmen jag hade på mig. Fast jag fick prata fort och intensivt, för när jag var färdig så stod Oscar utanför dörren och skulle in. Tror ni att barnen ville att jag "snälla bara skulle prata om en bok till..."?? Inte?

Hur toppar man Oscar Zia, liksom?

(*kämpar i smyg bakom skrivbordet med några snygga stegkombinationer och en liten sångtrudelutt samtidigt. När det är tomt på biblioteket.*)

11 kommentarer:

 1. du får väl ställa upp i Lets Dance nästa år! ;) /Åsa

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag går här och väntar på att bli castad. Telefonen verkar hur död som helst.

   Radera
  2. det kommer... när de hör om den där fantastiska bibliotikarien som dansar funt med bokvagnen... då kommer dom :)
   Åsa

   Radera
 2. Svar
  1. å hon ba: "vem e Zia?"
   å ja ba: "meh! De e ju Åscar! Han den söta! Som va me i Exfakktor! Å som kom tvåa i Lätts Däns! Typ ALLA vet vem Åscar e!
   å hon ba: "eeeh...har inte sett på X-factor. Och Let's Dance har jag inte sett sen något av avsnitten i premiäromgången"
   å ja ba: "asså välkommen till 2000-talet, ba".

   Ungefär så eller?

   Radera
  2. Ja, ungefär så. Kände mig hyfsat ung ända till nu :/

   Radera
 3. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 4. Ja du då får du träna dans detta kommande året med samma beslutsamhet som du löptränade det gångna året 😊
  Han var ju bara såååå duktig.
  Gunill

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det känns som att det inte riktigt räcker till om jag så lägger fem-sex timmar om dan på tränande av fina moves.

   Radera
 5. Du skulle ha "använt" honom istället för att toppa honom. Pågastackaren kunde väl ha stått och tipsat lite om böcker? Tjejerna hade blivit helt till sig och killarna hade tänkt att om Oscar läser en massa böcker och är så poppis, så borde vi också lägga på ett kol och läsa, läsa, läsa... ;-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. "läsande förebild"...att jag inte tänkte på det! Ska genast gripa tillfället i flykten nästa gång han eller någon annan kändis har vägarna förbi Klågerupskolan.

   Radera