måndag 11 mars 2013

En ny liten människa

Jag har en minnesbild från flygplatsen utanför Visby. Det var tidig höst och jag skulle strax fylla sjutton år. Jag hade varit och hälsat på min pappa som numera var omgift med en ny fru, och jag satt med deras barn i famnen. Min lille bror. Visst hade jag väl hållit i en eller annan bebis förut i mitt liv, men ingen som betytt något nära och stort för mig innan. (när min helbror föddes var jag bara två och ett halvt år så jag minns inte hur det kändes) Det här var liksom lite mitt barn också, kändes det som. Han var ungefär en månad gammal och hade en vit stickad sparkdräkt på sig med en huva som var uppdragen över huvudet. Bara ansiktet med den lilla uppnäsan syntes, och han sov. Jag ville inte flyga hem och jag vill inte lämna honom ifrån mig.

För en timme sedan ringde min far och berättade att min lillebror, han i den vita sparkdräkten, har blivit pappa.

Det är tjugonio år sen jag höll den där lille, och nu har han en egen bebis. Det känns som att världen stannar upp en liten stund.

5 kommentarer:

 1. Grattis till din nya lilla släkting! Maman

  SvaraRadera
 2. Med glädjetårar läser jag din blogg. Ja du Carolina ,jag minns så väl den lilla i vita sparkdräkten som det vore igår. Nu har vår lille Arvid blivit pappa o en ny liten människa har kommit till vår stora familj! // Kramar Lena

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kramar och grattis till dig nyblivna farmor!

   Radera
 3. livet är fantastiskt... Grattis bästa Carolina och hela stora familjen! /Åsa

  SvaraRadera