onsdag 6 mars 2013

Den är hemma nu.

Vi fick ett samtal från Modins bil i Uppsala i slutet på förra veckan. Nu HADE de faktiskt lagat motorn. Faktiskt. Och ja, de hade varit ute och testkört den väldigt mycket, faktiskt. (Möjligen lät jag kanske lite skeptisk i telefonen när jag pratade med verkmästarn som ringde. Möjligen.)

Och de skulle som utlovat köra ner den till Skåne åt oss. Kunde vi komma till Sturup onsdag morgon mellan 6.30 och 7 så skulle Micke, servicechefen själv, köra ner bilen på natten och sen ta flyget hem på morgonen?

Visst. Det kunde vi.

Fast jag trodde ändå inte på det. Vad var haken? Micke Servicechef kunde ju få motorstopp varsomhelst på vägen. Nya fel kunde uppstå. Köra i diket. Köra vilse. Jag kände mig som en samuraj - alltså att jag inte väntade mig något men var beredd på allt. (nej, det är inte jag som kommit på formuleringen)

Idag gick vi ut genom dörren strax innan 6.30 för att köra bort till Sturup. Då rullade precis vår husbil in framför vårt hus i Vismarlöv. Med Micke bakom ratten. Han hade helt enkelt satt igång vår GPS som vistats i husbilen hela vintern, och tryckt på "Kör hem". Och här var han. Och här var husbilen. Och den hade gått som en klocka hela natten.

Nyp mig i armen för jag tror inte jag är riktigt vaken. Men den är hemma.

Skickade precis blommogram till Micke. Det är långt att köra 70 mil ensam genom natten.

8 kommentarer:

 1. Suveränt, grattis! Dessutom gillar jag "samurajtänket" skarpt. maman

  SvaraRadera
 2. Vilken fantastisk verkstad! Alla som ev. känner någon som bor i Uppsala med väldigt stor omnejd borde omedelbart rekommendera dem. Skönt att husbilen är hemma :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja verkligen fantastisk, faktiskt! Visst gjorde de fel vid motorbytet - men som de kompenserade det sen! Det är sånt som ger goodwill.

   Radera
  2. säg att du skjutsade honom till Sturup också så blir jag så glad... eller fick han lifta från Vismarslöv? ;)
   Åsa

   Radera
  3. Klart han fick skjuts till Sturup! I husbilen, faktiskt.

   Radera
  4. jag trodde väl det. Saknade liksom den knorren på slutet... var bara tvungen att fråga. Härligt. Snart är det dags att njuta igen av campingliv i bil och båt... Jag längtar... en månad kvar till sjösättning drygt... om nu isen släpper vill säga... /Åsa

   Radera
  5. Och de iskalla nätterna och läskigt kalla vindarna lugnar ner sig.

   Radera