onsdag 4 juli 2012

Vi pusslar (medan ogräset jublar och växer ännu mer)

Så här ser det ut hemma hos oss just nu. Det är skönt för hjärnan att pussla, att stå vid bordet en stund och söka efter mönster. Tillfredsställelsen när man hittar rätt. Det här pusslet går nog rätt fort så vi fortsätter med ett större sen.


Förra året på Sjöbo marknad kom vi till ett marknadsstånd som bara sålde pussel. Enormt stora pussel, mindre pussel, tredimensionella pussel...och så sålde de pusselmattor. Vi får nog köpa en sån nu för det här bordet blir för litet för riktigt stora pussel. Plus att man inte har någonstans att slänga posten när man kommer hem och inte orkar ta tag i den än, någonstans att ha mobilen och glasögonen på eller någonstans att lägga alla andra grejer man inte orkar ta tag i än. Äta vid det här bordet? Ja, vid väldigt högtidliga tillfällen. Kanske. Det är mest ett lägga-grejer-på-bord. Utom just nu då det är ett pussel-bord.

3 kommentarer:

 1. Det där pusslet känner jag igen, det sitter (färdiglagt) bakom glas och ram på en vägg i Idas gamla rum. Maman

  SvaraRadera
  Svar
  1. Märkligt - när det nu finns så många pussel i världen.
   Det var lite kul nu i eftermiddags - Erik satte sig ner vid pusslet en stund och letade. Efter en stund utbrast han: Finns det ingen walkthrough för pussel?
   Jo, det gör det. Bilden på locket är en walkthrough - så här ska det se ut när det är färdigt. Jag vet en viss mamma som tyckte att till och med det är lite fuskigt - minns pusslet med blomsterträdgården vi la när jag var liten. Där fanns ingen omslagsbild, inte.

   Radera
 2. Näe, det var bättre förr...

  SvaraRadera