söndag 17 november 2019

En liten betraktelse av tid

Jag köpte en ny säng för några år sen. Satsade ordentligt på mig själv och min rygg, som jag då hade en hel del problem med, och köpte en svindyr Hästen-säng på avbetalning. Rutig och fin, och så hatade jag den i ett par veckor eftersom den var helt omöjlig att sova i. Omöjlig... ända tills alla små ryggmuskler hade fattat hur de kunde och skulle slappna av under natten och fick den vila de behövde. Sedan dess har jag aldrig haft ryggont. Men det här: en grej med Hästen-sängar är att de kommer med en nästan löjligt lång garantitid: 25 år. Och jag lade garantibeviset tillsammans med kvittot i en liten mapp i min pärm för "viktiga papper". 25 år in i framtiden...eoner av tid, ju.

Häromdagen fiskade jag upp ett annat kvitto ur den där plastmappen (kaffekokaren som skulle in på lagning). Och så fick jag för mig att jag skulle kolla den där Hästen-garantin, hur länge det var kvar på den. Åren har ju gått, men sängen är helt OK och 25 är verkligen en jäääääättelång tid.

Väl?

Heh.

Garantibeviset berättade detta för mig (och jag fick sätta mig en stund på golvet för att smälta det): det var 22 år sedan jag köpte min Hästen-säng. 22 år sen! H-e-r-r-e-g-u-d! Det var ju nyss jag låg där och hade ångest i min alldeles för mjuka säng jag inte kunde sova i och hade lagt ut alldeles för mycket pengar på. Typ förra året eller så.

Och när vi ändå håller på och ojar oss över tid som går fortare än vad som är riktigt nyttigt: igår påpekade Håkan det faktum att han och jag nästa år har varit tillsammans i 30 år.

30 år! Ända sedan 1990, i november (även om det var på sommaren, i Prag, vi blev kära i varandra). Före VM-sommaren -94, före orkanerna Carola och Gudrun, före Estonia, långt före 9/11... fasen, det var nästan så dinosaurierna fortfarande vandrade runt på stadens gator 1990? CD-skivorna hade inte riktigt blivit vanliga ännu?? MIF hade inte tagit SM-guld, och hette inte ens Malmö Redhawks? Och jag jobbade fortfarande på SJ... Mer än halva mitt liv har jag alltså varit ihop med denne man. Skåning, till på köpet!

2 kommentarer:

  1. Grattis! Tänk att få spendera 30 år med någon man älskar, vilken lycka!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, det är det verkligen! Tänk att just jag får ha det så bra!

      Radera