torsdag 31 maj 2018

Idag fyller vår Lisa 17 år!

Det här är vår Lisa:


  • hon som fyller mitt sms-flöde med hjärtan och sin vardags alla roligheter och oroligheter
  • hon som har stenkoll på allt. Busstiderna (och busslinjerna i Malmö, även dem hon inte åker med), schema (och alla schema- och salsändringar) och prov. När hennes familjemedlemmar borde stigit upp på morgonen, när de faktiskt stiger upp och vad detta innebär för det stränga minutschemat för badrummet (ja, vi har ju bara ett badrum)(tonårsfamilj)(ja, ni kan ju bara tänka er)(hehe), huruvida ryvita-knäckebrödet räcker tills nästa gång vi veckohandlar eller ej...
  • hon som har väldigt bestämda åsikter om mat. Man har till exempel inte mjölk på flingorna. Man äter inte fisk. Man har vitlöksbearnaise till färdiga klyftpotatisar och blå bands pulverbearnaise till vanliga klyftpotatisar och/eller pommes... eller om det nu är tvärtom. (hennes mamma har nollkoll)(och det gäller förstås inte bara sås och potatis utan det mesta som har med världen, musik, kläder och allmänt vetande att göra)
  • hon som fyller våra liv med musik. I hela sitt liv har hon sjungit stora delar av sin vakna tid. Hon sjunger i duschen (väldigt, väldigt högt...), hon sjunger samtidigt som hon spelar piano, hon sjunger med i musikalerna hon ständigt lyssnar på. När hon spelar fiol kan hon faktiskt inte sjunga samtidigt - å andra sidan fyller hennes musik då effektivt huset, uterummet och en betydande del av Vismarlöv city.
  • hon som läser och läser och läser, och då mestadels triljoner olika avsnitt av all denna fanfiction som hon följer triljoner författare av och som är det som gör att matten kan skjutas upp att göras någon timme till, eller samhällskunskapen, eller fiolövandet... ("ska bara läsa färdigt min fanfiction först")
  • hon som kan bryta ihop och yla över hur jobbig skolan är och hur mycket skolarbete det är och hur omöjligt allt är - men sedan kan skicka iväg ett sms som jublande berättar vad hon hade för poäng på sitt livs första högskoleprov, och som är en högre poäng än vad hennes mor (hon utan koll) någonsin har haft, fast hon kallar sig själv hyfsat smart hon också.
Hon som kan tänka sig följa med sin mamma på vitsippesafari
Allt detta, och oändligt mycket mer, är vår fantastiska Lisa. Idag fyller hon 17. Vårens sista dag, sommaren står och knackar på dörren, och allt är helt fantastiskt vackert. Vilken bra dag du valde att födas på, min tjej! Älskar dig.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar