onsdag 6 april 2016

Med att-göra-listor som är flera sidor långa...

Och hur har arbetsdagen varit, då? Jodå, tackar som frågar - den försvann i ett huj. Trots att den varade i tio timmar... Två jobbdagar i veckan är nu monsterlånga, de andra lite kortare. Och eftersom jag nu är inne på tredje dagen på ett nytt jobb är jag förstås helt fullproppad med nytt: nya rutiner, nya ansikten, anteckningar på sånt som ska göras nu, eller sånt som borde fungera redan men kanske inte gör det, sånt som ska göras snart, sånt som kan göras lite längre fram, eller saker som kan funderas på och utvecklas. Det är massor av nytt - samtidigt som det är en kär återgång till gammalt och sånt jag har saknat ett tag.

Eleverna, till exempel! Åh, så glad jag är att ha elever runt mig igen! Som väsnas, eller frågar om böcker, eller stegar fram till mig och spänner blicken i mig och frågar "är du ny här? vad heter du? varför har du höjt lånedisken så högt upp?"

Och det här fina med att få köpa massor av böcker för någon annans pengar! Oj, vad jag har handlat loss idag!

Eller bara det mysiga i att ensam gå runt i ett litet bibliotek på kvällen och ställa ut böcker på hyllorna, kolla vad som finns, veta att det är jag som får bestämma hur de där böckerna ska ordnas...

Bara tre dagar på nya jobbet och trött i huvudet så det är inte klokt - men en överväldigande känsla av att det blir nog bra, det här.


7 kommentarer:

 1. Rätt kvinna på rätt plats! Jag förstår så innerligt väl det där med eleverna, just detta saknar jag väldigt mycket.T ex, "gillar du inte färger eftersom du alltid går klädd i svart?". (M)

  SvaraRadera
 2. Och om man har ny frisyr, eller har namnsdag eller så - det är eleverna som ser och som kommer ihåg!

  SvaraRadera
 3. Å, så fint att höra. Men så väldigt ledsamt att jag inte fick sagt hej då. Jag kommer att sakna dig och hade velat ge dig en kram. Hoppas vi ses igen. Kram på dig!

  SvaraRadera
 4. Ja, visst är det så!

  SvaraRadera
 5. Jag kommer att sakna dig också, det var väldigt trevligt att lära känna dig!! Hoppas verkligen vi ses igen! Kram tillbaka

  SvaraRadera