söndag 10 februari 2013

En hyllning till en annan blogg

Sen jag läste fantastiska En man som heter Ove (och om du vill kan du läsa vad jag skrev om den här) av Fredrik Backman så har jag också läst hans blogg. Den kan du hitta här.

Jag undrar om det finns någon som skriver bättre än Fredrik Backman här i landet just nu? Jag är så makalöst imponerad, så road och så rörd av vad han skriver på denna blogg. Mest skrattar jag. Han har alltid, alltid någon poäng i slutet på sina inlägg, eller någon fräck vändning, eller något annat som gör att man minns. Och oj vad han är produktiv! Minst ett inlägg per dag. Jag har ännu inte på långa vägar hunnit läsa igenom alla inlägg som ligger i arkivet - det är som en skattkista.

Han svär, och är icke politiskt korrekt, är självisk och omoralisk - men samtidigt så otroligt kärleksfull och får liksom fram alla möjliga känslor som finns, och kan leka med språket, hitta på nya betydelser för ord, eller återge dialoger...

Jag blir så glad varje dag när jag kommer på att "just ja, jag har ju inte läst Backman än!". Och så gör jag det, och så läser jag lite bakåt i tiden på äldre inlägg på hans blogg, och så går jag och småler en stund. Det är så fan-TAS-tiskt bra.

Här är några favoritinlägg:

Det här läste jag häromdagen och blev helt rörd:
http://fredrik.cafe.se/som-hastigast-till-min-son/

Detta är första inlägget om flodbilen. Denna flodbil återkommer många gånger efter detta, och är ämne för många heta diskussioner i familjen Backman, förstår man:
http://fredrik.cafe.se/over-troubled-water/

Detta är ett äldre inlägg, och det är ganska spritt redan - men åh så fint. Rörd-tårar:
http://fredrik.cafe.se/personligt-meddelande-2/

Tänk att kunna beskriva känslor så. Tänk att ens kunna få ner på pränt hur det känns när ens son skrattar (det står med i inlägget ovan):

"Och när han skrattar. Herregud. Det är som om något rusar runt barfota på insidan av mitt bröst när han gör det."

Hylla, hylla, hylla!!! Precis SÅ skulle jag vilja kunna skriva. Sen hade jag inte behövt uppnå mer i livet, tror jag. Möjligen att ha en blogg där 50 000 följare läste det jag skrev. Som han har.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar