måndag 20 juni 2016

Ytterligare tretton Toscana-moments

OK - som jag utlovade igår kommer här fler bilder från vår Toscanavecka. Sen återgår den här bloggen till normal aktivitet. (som, ja, väl inte är så där överaktiv just nu... men plötsligt händer det?!)

Nå, allt var inte en dans på rosor. Innan vi ens kom ifrån flygplatsen vid Pisa fick vi stå i världens absolut långsammaste kö till en biluthyrningsfirma. Alla andra biluthyrare hade flera kassor och inga köer - men vi hade förbetalt vår bil och var så illa tvungna att hämta ut den hos de här. Det hände INGENTING där framme vid disken, och vi stod i kö i kanske 70-80 minuter. Hungriga, och nervösa (jag) för att köra hyrbil ut i Toscanas berg. Men det gick bra, och vi kom fram i god ordning. Och fick mat.

Och på tal om mat - pappa hade på ett mycket organiserat sätt ordnat oss i olika matlag för de olika dagarna. Alla matlagen försökte överträffa varandra, så vi bjöds faktiskt på trerätters middag varje kväll. (och en kväll värmde husägaren upp husets pizzaugn och bjöd på frasiga, nygräddade pizzor...) Här ser vi Team Lugna Gatan eller vad de nu kan tänkas ha kallat sig: Erik, Johanna, Greta och Arvid, som i fint samarbete bjöd på bland annat ett berg med pasta.

Här är en av alla de måååånga bilderna på gulliga syskonbarn: Arvid med Vinton och Bonnie.

Den där finaste sittplatsen igen, den vid trädet med utsikten. Här befolkad av endast en person: min son, med en kopp kaffe i handen och världen vid sina fötter.

Här har vi Team Rastlös som absolut var tvungna att testa det där pingisbordet. Lag Lennart/Arvid vann över Lag Håkan/Mathias.

Finaste uteplatsen IGEN, nu i skymning och nästan helt överbefolkad med Team Landin.

Min lillebror, med den bestämda profilen.

Här kommer lite gammalt - det här valvet har lett in till Volterras gränder sedan etruskernas tid. Det ni!

Mer Volterravyer: branta gator med gammal stenläggning. Det tog ett tag innan vi fattade att det INTE var gågator innanför muren - nädå, det tryckte sig igenom bil efter bil på de smalaste och omöjligaste gator. Och när vi satt på torget kom det banne mig en hel jämra BUSS farande. Hur den kunde ta sig dit är mer än jag kan förstå.

Volterragränd...

Och här är en romersk teater som ligger precis utanför stadsmuren i Volterra. 

Här har vi oss! Alla vi som var med och bodde i Finaste Huset i San Luce, Toscana!

Och här har vi världens vackraste dotter som ser ut mot solnedgången.

3 kommentarer:

 1. Det där huset och hur en hyr det skulle jag vilja veta ALLT om!

  SvaraRadera
 2. Absolut! Pappa hyrde via internetsajten HomeAway. Alla vi som följde med hade först omröstning bland hela tio olika hus som kunde passa, så det finns många! Men det här som vi valde kan jag verkligen rekommendera. Tar ungefär en timmes bilkörning söderut från Pisa. Bilderna på sidan jag länkar till nedan gör inte riktigt stället rättvisa - det är riktigt fina rum och utsikten är som sagt helt fantastisk. Vi lagade all mat i det där "uteköket" det talas om, som hade en enorm gasspis med elugn och allt man kunde tänkas behöva annars för matlagning. Och en kväll fick vi alltså pizza. Städning ingick, likaså lakan och handdukar. Kontaktuppgiften på länken är till någon slags förmedling där de talar engelska (husägaren fanns på plats men talade bara italienska, fast det gick rätt bra ändå). Kolla:
  https://www.homeaway.se/semesterhus/p26603?uni_id=157344#summary

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jisses! Måste kollas upp och sen ska jag bara dra ihop tillräckligt mycket folk att fylla det med!

   Radera