söndag 14 april 2013

Himla duktiga Lisa!

Igår var vi på kulturskolans konsert i Hyby kyrka. Det var mest violin, tvärflöjt, piano och blockflöjt som spelades. Lisa skulle spela i två olika ensembler (bara fioler i den ena och olika blåsinstrument/piano/violin i den andra) plus att hon skulle spela ett solostycke. Så det var ofta det stod en liten tjej med fläta och prickig klänning längst där framme i kyrkan med fiol under hakan och koncentrerad blick.

Jag gillar att gå på kulturskolans konserter. Det är många korta stycken så det är omväxlande. En del elever är väldigt duktiga och då är det riktigt fint att lyssna. Givetvis är andra elever inte fullt så duktiga - men de gör så att jag inte blir så nervös när Lisa ska spela. Det blir liksom lite si och så när barn ska spela upp inför en fullsatt kyrka, för det är klart att det är nervöst. Men om alla andra hade spelat felfritt och bara Lisa hade spelat fel hade hon nog blivit mycket ledsnare än om hon skulle spela fel nu när andra också gör det.

Men hon spelade inte fel.

Det där solostycket spelade hon mest på i höstas. Det är långt, och det är svårt, och hon ska på ganska många ställen ta rätt svåra grepp på fiolen så att hon liksom ofta har stannat upp och dragit efter andan innan hon spelat vidare. Det har blivit en hel del fel och tandagnisslan - men hon har lärt sig massor av det. Stycket heter Concertino op. 15 im Stil von Antonio Vivaldi av Küchler, och Lisa spelade första satsen i kyrkan.

Och hon satte det. Alla de partier som hon haft så svårt för spelade hon som hon skulle - hon gjorde nog sin bästa genomspelning av stycket någonsin tror jag.

Fatta hur stort den stolta moderns hjärta blev då. Tårar i ögonen och klump i halsen och applåderade som en tokig. Hon är så himla duktig, min tjej!

Jag hittade Concertino på YouTube om du vill lyssna på den: http://www.youtube.com/watch?v=kphRKrWnMhk
Fast Lisa spelar förstås inte alls så där fort. Men hon är bäst ändå.

4 kommentarer:

  1. Duktiga, duktiga Lisa! Jag hade så gärna varit med och lyssnat! Stolt mormor

    SvaraRadera
  2. Hoppas du kan pricka in något besök framöver med någon konsert - det brukar bli fler konserter vid terminsavslutningen!

    SvaraRadera
  3. Bra jobbat lisa!!! Rätt komplicerat stycke det där :) / Wiviann

    SvaraRadera
    Svar
    1. Så fint med beröm från dig, Wiviann, du vet ju hur det är!!

      Radera