söndag 7 april 2013

Bokcirkelhelg

Jag är med i en förträfflig bokcirkel. Vi har träffats ungefär en gång i månaden (eller var 5-6 vecka) sedan vi började läsa till bibliotekarier 2005, och oj! vad vi har hunnit läsa många böcker ihop! Och oj! vad många livsfrågor vi har hunnit diskutera och oj! vad skönt det är att prata jobb med andra bibliotekarier ibland som inte är anställda på samma ställe som en själv. Och oj! vad mycket god mat vi har ätit ihop genom åren - det är tradition att vi äter soppa på våra bokcirklar, och så någon efterrätt (oftast har det varit kladdkaka faktiskt) efteråt.

Några gånger har vi gjort något så fantastiskt trevligt som att ha en hel bokcirkelhelg ihop. Den här helgen var just en sådan helg. En av bokcirkelmedlemmarnas svärföräldrar har en stuga vid Immeln, och den hade vi fått låna.

Så från lördag lunch till söndag lunch ungefär har vi pratat böcker, läsning, livet och ännu mer böcker, läsning, bibliotekarieliv...och så lite om böcker också. Plus att vi har ätit massor av god mat. Och godis. Och druckit vin, förstås. Och te. Och så gick vi ut en lång promenad i skogarna vilket gav oss ännu mer aptit på mer mat. Och faktiskt går det utmärkt att prata om böcker när man vandrar i skogen också.

Jag längtar redan till nästa bokcirkelhelg!! (och så förstås till nästa "vanliga" bokcirkelträff också)


Det är faktiskt inte Ishavet, utan Immeln.Äta, äta...här: komma-fram-fikanJag är precis fnoskigt förtjust i att fotografera skogsvägar! Visst blir man sugen på att gå här?


Vin. Och oliver. Helt nödvändiga ting. Och goda.
Detta är vad bokcirklare tar med sig till en bokcirkelhelg.

2 kommentarer: